Romkugler

Romkugler

30 min
Hjemmelavede romkugler af kagerester - så er der lækkerier i en fart. Du skal kun bruge kagerester, hindbærmarmelade, kakaopulver og romessens. Og du får lækre hjemmelavede romkugler - og du undgår madspild. Romkuglerne skal smages godt til, da konsistens og smag afhænger af hvilke kagerester, man bruger. Tag børnene med i køkkenet - og I får herlige hjemmelavede romkugler til hele familien.

Sådan gør du

Romkugler
  • Smuldr kagen i mindre stykker.
  • Kom kage, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine og rør massen ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
  • Det kan være nødvendigt at justere konsistensen med hindbærmarmelade alt efter hvilken slags kage(r), du bruger. Vurdér hvor fast du vil have romkuglemassen.
  • Tilsæt romessens og rør det godt sammen. Smag til.
  • Form 12 romkugler og vend dem i krymmel, kokos mm. Stil romkuglerne tildækkede i køleskabet indtil servering.
Mere inspiration

Har du ikke kagerester, så er denne chokoladekage oplagt til romkugler.

Velbekomme!
Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao, marmelade og romessens.

Tips

Bageren bruger ofte wienerbrød i romkugler - og hvis du vil have en smag og konsistens, der minder om disse så brug fx 150 g wienerbrød og 250 g chokoladekage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8799 kJ / 2103 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1837 kJ / 439 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 58,3 % 63 g
Fedt: 37,4 % 18,6 g

Ingredienser

Romkugler
Rester af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
400 g
Hindbærmarmelade
½ dl
Kakaopulver
2 spsk
Romessens
1 spsk
Pynt
Krymmel, kokosmel eller smeltet chokolade