Studenterbrød

Studenterbrød

60+ min
Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mørdejsbund
  • Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.
Trøffel
  • Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.
  • Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse. Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.

Energiindhold for hele retten:

15936 kJ / 3809 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1710 kJ / 409 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 57,8 % 58,1 g
Fedt: 36,9 % 17,1 g
Alkohol: 0,9 %

Ingredienser

Mørdejsbund
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
75 g Smør
3 spsk Flormelis
½ Sammenpisket æg
Trøffel
50 g Smuttede, finthakkede mandler
300 g Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
1 dl Hindbærmarmelade
1 spsk Kakaopulver
1 spsk Rom
2 spsk Hindbærmarmelade
Glasur
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1½ spsk Kogende vand
Pynt
Fintrevet mørk chokolade og/eller kulørt krymmel