Studenterbrød

Studenterbrød

60+ min
Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

Sådan gør du

Mørdejsbund
  • Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.
Trøffel
  • Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.
  • Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.
Bagetid
  • 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade. Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse. Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Variation

Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15970 kJ / 3817 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1714 kJ / 410 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 4,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 57,6 % 58,1 g
Fedt: 36,9 % 17,1 g
Alkohol: 1,1 %

Ingredienser

Mørdejsbund
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
125 g
Smør
75 g
Flormelis
3 spsk
Sammenpisket æg
½
Trøffel
Smuttede, finthakkede mandler
50 g
Rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
300 g
Hindbærmarmelade
1 dl
Kakaopulver
1 spsk
Mørk rom
1 spsk
Hindbærmarmelade
2 spsk
Glasur
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g
Kogende vand
1½ spsk
Pynt
Fintrevet mørk chokolade og/eller kulørt krymmel