Studenterbrød
60+ min

Studenterbrød

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Studenterbrød

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

8 store eller 15 små

Antal portioner

Mørdejsbund

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • ½ sammenpisket æg

Trøffel

  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 300 g rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao) og/eller kulørt krymmel

Fremgangsmåde:

Mørdejsbund

Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Trøffel

Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.

Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao. Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse. Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene. Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 1 %
Print