Studenterbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 store eller 15 små

Antal portioner

Mørdejsbund

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • ½ sammenpisket æg

Trøffel

  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 300 g rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao) og/eller kulørt krymmel

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdejsbund

Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Trøffel

Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.

Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade.
Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse.
Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene.
Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Variation

Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag