Studenterbrød

Bedømmelse

(28 vurderinger)

60+ min

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

Ingredienser

8 store eller 15 små

Antal portioner

Mørdejsbund

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • ½ sammenpisket æg

Trøffel

  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 300 g rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao) og/eller kulørt krymmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdejsbund

Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Trøffel

Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.

Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao.
Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse.
Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene.
Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt. Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 1 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: