Studenterbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Når den lækre hjemmebagte kage ikke længere er helt på toppen - så frys den og tryl den senere om til studenterbrød, romkugler, trøfler eller snøfler - kært barn har mange navne.

Ingredienser

8 store eller 15 små

Antal portioner

Mørdejsbund

  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • 75 g smør
  • 3 spsk flormelis
  • ½ sammenpisket æg

Trøffel

  • 50 g smuttede, finthakkede mandler
  • 300 g rest af kager, fx chokoladekage, wienerbrød og kiks
  • 1 dl hindbærmarmelade
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk mørk rom
  • 2 spsk hindbærmarmelade

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk kogende vand

Pynt

  • fintrevet mørk chokolade (ca. 55% kakao) og/eller kulørt krymmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdejsbund

Kom hvedemel og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt flormelis og saml hurtigt dejen med lidt æg. Rul dejen ud til en firkant ca. 20 x 24 cm. Læg den på en plade med bagepapir, prik dejen og bag den midt i ovnen. Lad den køle af på en bagerist.

Trøffel

Kom mandler, kage i mindre stykker, hindbærmarmelade og kakao i en røremaskine med dejkroge og kør det ved jævn hastighed i til trøffelblandingen er ensartet. Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til. Beklæd en form med film (ca. 20 x 24 cm) læg trøffelblandingen heri og kom film ovenpå. Tryk trøffelblandingen ud i formen.

Læg studenterbrødene sammen ved først at smøre den kolde mørdejsbund med et tyndt lag marmelade, læg herpå trøffelblandingen og form den så den passer til bunden. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Rør glasuren sammen og fordel den med en varm paletkniv på toppen. Drys med pynt og skær studenterbrødene i ca. 15 stykker. Stil dem på køl indtil servering.

Bagetid

15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Afhængig af hvilke kagerester du har, så kan du tilføje mere eller mindre kakao og marmelade.
Rul evt. trøffelblandingen ud mellem 2 stykker bagepapir til den ønskede størrelse.
Du kan også smelte lidt god mørk chokolade og pensle på toppen af studenterbrødene.
Og du kan undlade rom og bruge vand eller saft i stedet for.

Variation

Du kan nøjes med at lave trøffelblandingen, trille dem til romkugler og rulle dem i kokos eller dit yndlingspynt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde: