Kringle

Kringle

60+ min
Fryseegnet
En klassisk kringle med remonce - helt simpel og virkelig lækker. Nogen vil måske mene, at det er en smule gammeldags. Men kringlen vil altid have en plads hos os. Et simpelt stykke bagværk med få gode ingredienser. Du kan sagtens forme kringlen til stænger, hvis du ikke vil kaste dig ud i kringle-formen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Rør gær ud i mælken.
  • Tilsæt de øvirge ingredienser (hold 50 g mel tilbage) - og slå dejen godt sammen.
  • Vend dejen ud på bordet sammen med den resterende mel og ælt dejen med hænderne ca. 3 min.
Remonce
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.
Sådan former du kringlen
  • Rul dejen ud til en rektangel (ca. 80x20 cm).
  • Smør remoncen midt på dejen og fold siderne ind, så de mødes på midten.
  • Form dejen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Lad kringlen hæve i ca. 1 time.
  • Pensl med æg og drys med nødder og sukker. Bag kringlen midt i ovnen.
Frysetip

Kringlen kan sagtens fryses. Lun kringlen inden serveringen.

Variation

Julekringle - vil du lave en julet version af kringlen, kan du fx tilsætte marcipan, appelsin, æbletern, chokolade eller nelliker til din remonce. Alt efter smag og behag.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20520 kJ / 4904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1650 kJ / 394 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5 % 4,9 g
Kulhydrat: 44,1 % 42,8 g
Fedt: 50,9 % 22,7 g

Ingredienser

Dej
Gær
25 g
Lun mælk
1½ dl
Sukker
1½ spsk
Æg
2
Hvedemel
400 g
Salt
¼ tsk
Stuetempereret smør
100 g
Remonce
Smør
200 g
Sukker
200 g
Stødt kanel
2 tsk
Sammenpisket æg
Pynt
Finthakkede hasselnødder
3 spsk
Perlesukker
1 spsk