Kringle
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
•
En klassisk kringle med remonce - helt simpel og virkelig lækker. Nogen vil måske mene, at det er en smule gammeldags eller retro. Kringlen vil altid have en plads i hjertet hos de fleste - for det er et enkelt stykke bagværk med få og gode ingredienser. Du kan sagtens forme kringlen til stænger, hvis du ikke vil kaste dig ud i kringle-formen.
Ingredienser
Dej
25 g
Gær
|
|
---|---|
1½ dl
Lun mælk
|
|
1½ spsk
Sukker
|
|
2
Æg
|
|
400 g
Hvedemel
|
|
¼ tsk
Salt
|
|
100 g
Stuetempereret smør
|
Remonce
200 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
3 spsk
Finthakkede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
1 spsk
Perlesukker
|
Sådan gør du
Dej
Remonce
Sådan former og bager du kringlen
Julekringle - vil du lave en julet version af kringlen, kan du fx tilsætte marcipan, appelsin, æbletern, chokolade eller nelliker til din remonce. Alt efter smag og behag.
Kringlen kan sagtens fryses. Lun kringlen inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20537 kJ / 4908 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1646 kJ / 393 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5,1 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 43,2 g |
Fedt: | 50,2 % | 22,3 g |