Kringle

1 time 20 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Kringle

En klassisk kringle med remonce - helt simpel og virkelig lækker. Nogen vil måske mene, at det er en smule gammeldags eller retro. Kringlen vil altid have en plads i hjertet hos de fleste - for det er et enkelt stykke bagværk med få og gode ingredienser. Du kan sagtens forme kringlen til stænger, hvis du ikke vil kaste dig ud i kringle-formen.

Ingredienser

Dej

25 g Gær
1½ dl Lun mælk
1½ spsk Sukker
2 Æg
400 g Hvedemel
¼ tsk Salt
100 g Stuetempereret smør

Remonce

200 g Smør
200 g Sukker
2 tsk Stødt kanel
Sammenpisket æg

Pynt

3 spsk Finthakkede hasselnøddekerner
1 spsk Perlesukker

Sådan gør du

Dej

  • Rør gær ud i mælken.
  • Tilsæt de øvirge ingredienser (hold 50 g mel tilbage) - og slå dejen godt sammen.
  • Vend dejen ud på bordet sammen med den resterende mel og ælt dejen med hænderne ca. 3 min.

Remonce

  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.

Sådan former og bager du kringlen

  • Rul dejen ud til en rektangel (ca. 80x20 cm).
  • Smør remoncen midt på dejen og fold siderne ind, så de mødes på midten.
  • Form dejen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Lad kringlen hæve i ca. 1 time.
  • Pensl med æg og drys med nødder og sukker. Bag kringlen midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Julekringle - vil du lave en julet version af kringlen, kan du fx tilsætte marcipan, appelsin, æbletern, chokolade eller nelliker til din remonce. Alt efter smag og behag.

Kringlen kan sagtens fryses. Lun kringlen inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20537 kJ / 4908 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1646 kJ / 393 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,1 % 4,9 g
Kulhydrat: 44,7 % 43,2 g
Fedt: 50,2 % 22,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kringle/