Sukkerkringler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Der er både gær og hjortetaksalt i dejen, hvilket giver kringlen sin særlige konsistens.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 personer

  • 100 g smør
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 25 g gær
  • 2 dl fingervarmt mælk

Pensling og pynt

  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i tynde skiver og læg dem i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Kom 6 dl af melet (gem ½ dl), sukker, salt, evt. hjortetakssalt, æg og gær delt i mindre stykker i. Hæld den fingervarme mælk i. Ælt dejen i ca. 5 minutter i maskinen eller et godt stykke tid med hænderne. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. ½ time. Slå dejen ned og tag den op på et meldrysset bord. Ælt dejen en smule. Del den i 20 stykker. Rul hvert stykke til en lang smal stængel. Form stænglerne til kringler. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. ½ time - overdækket. Bag kringlerne midt i ovnen.

Pensling og pynt

Bland sukker og vaniljesukker. Pensl kringlerne med smeltet smør og dyp dem i sukkerblandingen. Kringlerne tåler frysning - dog uden sukker.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: