Bløde og luftige sukkerkringler. Fyld køkkenet med duften af nybagte sukkerkringler. Kringlerne er en gærdej med smør og æg, hvilket giver en skøn krumme. Spis kringlerne lune - og vær forberedt på sukkerklistrede fingre. Lækre sukkerkringler som kan spises året rundt.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.
Sukkerkringler
Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg og pisk det ud i mælken.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Rør dejen godt sammen - det tager ca. 4-5 min. Dejen kan også køres på maskine.
Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Tag dejen ud på bordet og del den i 20 stykker - og tril dem til smalle 'pølser' (ca. 30 cm). Form 'pølserne' til kringler.
Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag kringlerne midt i ovnen.
Pynt
Pensl de lune kringler med smeltet smør og dyp dem i sukker.