Sukkerkringler

Sukkerkringler

60+ min
Fryseegnet
Bløde og luftige sukkerkringler. Fyld køkkenet med duften af nybagte sukkerkringler. Kringlerne er en gærdej med smør og æg, hvilket giver en skøn krumme. Spis kringlerne lune - og vær forberedt på sukkerklistrede fingre. Lækre sukkerkringler som kan spises året rundt.
https://www.arla.dk/opskrifter/sukkerkringler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Sukkerkringler
  • Rør gær ud i mælken. Tilsæt æg og pisk det ud i mælken.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
  • Rør dejen godt sammen - det tager ca. 4-5 min. Dejen kan også køres på maskine.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Tag dejen ud på bordet og del den i 20 stykker - og tril dem til smalle 'pølser' (ca. 30 cm). Form 'pølserne' til kringler.
  • Læg kringlerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Bag kringlerne midt i ovnen.
Pynt
  • Pensl de lune kringler med smeltet smør og dyp dem i sukker.

Du kan sagtens fryse kringlerne.

Energiindhold for hele retten:

11511 kJ / 2751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1310 kJ / 313 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 7,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 55,4 % 42,7 g
Fedt: 37,1 % 13,1 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske kringle med remonce - prøv den!

Kringle
60+ min
Kringle
(53)

Ingredienser

Sukkerkringler
25 g Gær
2 dl Fingervarmt mælk
1 Æg
7 dl Hvedemel (ca. 400 g)
3 spsk Sukker (ca. dl)
1 tsk Groft salt
100 g Blødt smør
Pynt
25 g Smeltet smør
3 spsk Sukker