Sukkerkringler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Der er både gær og hjortetaksalt i dejen, hvilket giver kringlen sin særlige konsistens.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 personer

  • 100 g smør
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 25 g gær
  • 2 dl fingervarmt mælk

Pensling og pynt

  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g smør - smeltet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær smørret i tynde skiver og læg dem i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Kom 6 dl af melet (gem ½ dl), sukker, salt, evt. hjortetakssalt, æg og gær delt i mindre stykker i. Hæld den fingervarme mælk i. Ælt dejen i ca. 5 minutter i maskinen eller et godt stykke tid med hænderne. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. ½ time. Slå dejen ned og tag den op på et meldrysset bord. Ælt dejen en smule. Del den i 20 stykker. Rul hvert stykke til en lang smal stængel. Form stænglerne til kringler. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. ½ time - overdækket. Bag kringlerne midt i ovnen.

Pensling og pynt

Bland sukker og vaniljesukker. Pensl kringlerne med smeltet smør og dyp dem i sukkerblandingen. Kringlerne tåler frysning - dog uden sukker.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: