Sukkerkringler
60+ min

Sukkerkringler

Der er både gær og hjortetaksalt i dejen, hvilket giver kringlen sin særlige konsistens.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sukkerkringler

Der er både gær og hjortetaksalt i dejen, hvilket giver kringlen sin særlige konsistens.

Opskriften gælder for 20 personer

  • 100 g smør
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 1 æg (3 spsk sammenpisket æg)
  • 25 g gær
  • 2 dl fingervarmt mælk

Pensling og pynt

  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 25 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Skær smørret i tynde skiver og læg dem i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Kom 6 dl af melet (gem ½ dl), sukker, salt, evt. hjortetakssalt, æg og gær delt i mindre stykker i. Hæld den fingervarme mælk i. Ælt dejen i ca. 5 minutter i maskinen eller et godt stykke tid med hænderne. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. ½ time. Slå dejen ned og tag den op på et meldrysset bord. Ælt dejen en smule. Del den i 20 stykker. Rul hvert stykke til en lang smal stængel. Form stænglerne til kringler. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve i ca. ½ time - overdækket. Bag kringlerne midt i ovnen.

Pensling og pynt

Bland sukker og vaniljesukker. Pensl kringlerne med smeltet smør og dyp dem i sukkerblandingen. Kringlerne tåler frysning - dog uden sukker.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 36 %
Print