Black magic kage

Black magic kage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Black magic kagen er den ultimative chokoladekage til alle chokoladeelskere! Black magic kagen består af lækre chokoladebunde med syndig chokoladecreme imellem. Prøv Black magic kagen næste gang du virkelig vil imponere ved kagebordet!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

12 personer

Antal portioner

Chokoladekage

Chokoladesmørcreme

  • 12 kakaokiks med vaniljecreme, fx Oreos
  • 8 brombær i halve
  • 1 dl blåbær
  • 1 dl skovsyre
  • 2 tsk sort flagesalt

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Chokoladekage

Smelt smør og mælk i en tykbundet gryde ved svag varme. Bland mel, bagepulver, kakaopulver, sukker og salt sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i smør og -mælkeblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele sammen til en jævn konsistens. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet.

Chokoladesmørcreme

Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer. Hæld chokoladen i og pisk videre. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk til chokoladesmørcremen er luftig.

Tag kagen ud af springformen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde. Smør to af kagebundene med ca. ½ af smørcremen. Læg de to kagebunde med smørcremen ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen. Fordel ¼ af smørcremen på siderne og skrab det jævnt, mens du kører fadet rundt. Smør det sidste på toppen og pynt kagen med kiks, brombær, blåbær, skovsyre og salt. Stil kagen på køl eller server straks.

Bagetid

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tilberedningstip

Lad kagen køle af med toppen nedad, så undgår du noget af kagens rundede top.

Forbered i god tid

Du kan lave kagen dagen i forvejen, og stille den på køl. Men vendt med at pynte den til selve dagn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 35387 kJ / 8458 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 3,5 %
  • Kulhydrat: 42,8 %
  • Fedt: 53,7 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag