Black magic kage

Black magic kage

60+ min
Black magic kagen er den ultimative chokoladekage til alle chokoladeelskere! Denne opskrift på Black magic kage består af lækre chokoladebunde med syndig chokoladecreme imellem. Prøv Black magic kagen næste gang du virkelig vil imponere ved kagebordet - kagen er meget nemmere at lave, end den ser ud til.
https://www.arla.dk/opskrifter/black-magic-kage/

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Smelt smør og mælk i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Bland mel, bagepulver, kakaopulver, sukker og salt sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i smør og -mælkeblandingen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele sammen til en jævn konsistens.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet.
Chokoladesmørcreme
  • Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer.
  • Hæld chokoladen i og pisk videre.
  • Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk til chokoladesmørcremen er luftig.
Sådan samler du black magic kagen
  • Tag kagen ud af springformen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
  • Smør to af kagebundene med ca. ½ af smørcremen.
  • Læg de to kagebunde med smørcremen ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen.
  • Fordel ¼ af smørcremen på siderne og skrab det jævnt, mens du kører fadet rundt. Smør det sidste på toppen og pynt kagen med kiks, brombær, blåbær, skovsyre og salt. Stil kagen på køl eller server straks.

Lad kagen køle af med toppen nedad, så undgår du noget af kagens rundede top.

Du kan lave kagen dagen i forvejen, og stille den på køl. Men vent med at pynte den til selve dagen.

Energiindhold for hele retten:

35276 kJ / 8431 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1601 kJ / 383 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,3 % 3,1 g
Kulhydrat: 42,9 % 40,4 g
Fedt: 53,8 % 23,3 g
Mere inspiration

Er du vild med chokoladekage - så prøv lækre sag...

Chokoladekage
60+ min
Chokoladekage
(40)

Ingredienser

Chokoladekage
250 g Smør
1½ dl Mælk
275 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
5 spsk Kakaopulver
350 g Sukker
½ tsk Fint salt
2 Æg
1 dl Creme fraiche
1 dl Stærk kaffe
Chokoladesmørcreme
175 g Mørk chokolade
225 g Blødt smør
200 g Flormelis
1 dl Piskefløde
12 Kakaokiks med vaniljecreme, fx Oreos
8 Brombær i halve
1 dl Blåbær
1 dl Skovsyre
2 tsk Sort flagesalt