Black magic kage

Black magic kage

60+ min
Black magic kagen er den ultimative chokoladekage til alle chokoladeelskere! Black magic kagen består af lækre chokoladebunde med syndig chokoladecreme imellem. Prøv Black magic kagen næste gang du virkelig vil imponere ved kagebordet - kagen er meget nemmere at lave, end den ser ud til.

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Smelt smør og mælk i en tykbundet gryde ved svag varme.
  • Bland mel, bagepulver, kakaopulver, sukker og salt sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i smør og -mælkeblandingen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og vend det hele sammen til en jævn konsistens.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af - gerne i køleskabet.
Chokoladesmørcreme
  • Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad.
  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt med en håndmixer.
  • Hæld chokoladen i og pisk videre.
  • Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk til chokoladesmørcremen er luftig.
Sådan samler du black magic kagen
  • Tag kagen ud af springformen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.
  • Smør to af kagebundene med ca. ½ af smørcremen.
  • Læg de to kagebunde med smørcremen ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen.
  • Fordel ¼ af smørcremen på siderne og skrab det jævnt, mens du kører fadet rundt. Smør det sidste på toppen og pynt kagen med kiks, brombær, blåbær, skovsyre og salt. Stil kagen på køl eller server straks.
Bagetid
  • Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du vild med chokoladekage - så prøv lækre sag...

Chokoladekage
60+ min
Chokoladekage
(16)
Velbekomme!
Tilberedningstip

Lad kagen køle af med toppen nedad, så undgår du noget af kagens rundede top.

Forbered i god tid

Du kan lave kagen dagen i forvejen, og stille den på køl. Men vent med at pynte den til selve dagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

35350 kJ / 8449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1605 kJ / 384 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,3 % 3,1 g
Kulhydrat: 42,8 % 40,4 g
Fedt: 53,9 % 23,4 g

Ingredienser

Chokoladekage
Smør
250 g
Mælk
1½ dl
Hvedemel
275 g
Bagepulver
2 tsk
Kakaopulver
5 spsk
Sukker
350 g
Fint salt
½ tsk
Æg
2
1 dl
Stærk kaffe
1 dl
Chokoladesmørcreme
Mørk chokolade
175 g
Blødt smør
225 g
Flormelis
200 g
1 dl
Kakaokiks med vaniljecreme, fx Oreos
12
Brombær i halve
8
Blåbær
1 dl
Skovsyre
1 dl
Sort flagesalt
2 tsk