Chokoladekage
45 min

Chokoladekage

Denne chokoladekage er af den tunge slags, hvor det midterste af kagen næsten er rå. Fantastisk kage for alle der elsker brownies og kagedej.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage

Denne chokoladekage er af den tunge slags, hvor det midterste af kagen næsten er rå. Fantastisk kage for alle der elsker brownies og kagedej.

10 personer

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 4 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 10 g blødt smør
  • 1 spsk rasp
  • 50 g smeltet hvid chokolade
  • 25 g grofthakkede usaltede pistacienøddekerner

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og drys rasp på bunden. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek kagen med en træpind inden du tager den ud af ovnen - kagen skal være underbagt, men ikke rå.

Tegn med spidsen af en ske striber på kagen med chokoladen. Drys med pistacienøddekerner og pynt med citronmelisseblade.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %
Print