Chokoladekage

Chokoladekage

60+ min
Helt klassisk chokoladekage - svampet uden at være klæg. En chokoladekage, der er let at lave, og samtidig smager rigtig godt. Denne hjemmebagte chokoladekage vil sagtens kunne sprede glæde både ved diverse børnefødselsdage og som en klassisk dessert, chokoladekage med vaniljeis. Denne chokoladekage er uden de store finesser og fine detaljer, det er bare en rigtig god chokoladekage.

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt ind imellem.
  • Vend mel, bagepulver, kakao, sukker og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt kaffe og mælk og rør det godt sammen.
  • Vend det i smørblandingen og rør dejen let sammen med en dejskraber - dejen er meget flydende.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter).
  • Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen - kagen må gerne være lidt underbagt. Lad kagen køle helt af.
Glasur
  • Kom smør, flormelis, kakaopulver og vand i en gryde.
  • Smelt blandingen ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur.
  • Smør glasuren på kagen og server.
Bagetid
  • 175° i ca. 1 time - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server chokoladekagen sammen med flødeis - perfekt dessert til hele familien!

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(47)
Velbekomme!
Variation

Skift vandet i glasuren ud med stærk kaffe, hvis du ønsker mere kaffesmag i chocoladekagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23921 kJ / 5717 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1299 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,8 % 3,7 g
Kulhydrat: 56,9 % 43,4 g
Fedt: 38,3 % 13,4 g

Ingredienser

Chokoladekage
Blødt smør
200 g
Sukker
300 g
Æg
2
Hvedemel
300 g
Bagepulver
2 tsk
Kakaopulver
75 g
Groft salt
½ tsk
Kaffe
2 dl
Sødmælk
3 dl
Glasur
Smør
50 g
Flormelis
250 g
Kakaopulver
1 spsk
Varmt vand
3 spsk