Chokoladekage

Chokoladekage

60+ min
Helt klassisk chokoladekage - svampet uden at være klæg. En kage, der er let at lave, og samtidig smager rigtig godt. Denne chokoladekage vil sprede glæde både ved diverse børnefødselsdage og som en klassisk dessert, chokoladekage med vaniljeis. Denne kage er uden de store finesser og fine detaljer, det er bare en rigtig god chokoladekage.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage/

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt ind imellem.
  • Vend mel, bagepulver, kakao, sukker og salt sammen i en skål.
  • Tilsæt kaffe og mælk og rør det godt sammen.
  • Vend det i smørblandingen og rør dejen let sammen med en dejskraber - dejen er meget flydende.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter).
  • Hæld dejen i og bag kagen midt i ovnen 175° i ca. 1 time - traditionel ovn - kagen må gerne være lidt underbagt. Lad kagen køle helt af.
Glasur
  • Kom smør, flormelis, kakaopulver og vand i en gryde.
  • Smelt blandingen ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur.
  • Smør glasuren på kagen og server.

Skift vandet i glasuren ud med stærk kaffe, hvis du ønsker mere kaffesmag i chocoladekagen.

Energiindhold for hele retten:

23577 kJ / 5635 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1280 kJ / 306 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 57,7 % 43,4 g
Fedt: 37,4 % 12,9 g
Mere inspiration

Server chokoladekagen sammen med flødeis - perfekt dessert til hele familien!

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(103)

Ingredienser

Chokoladekage
200 g Blødt smør
300 g Sukker
2 Æg
300 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
75 g Kakaopulver
½ tsk Groft salt
2 dl Kaffe
3 dl Mælk
Glasur
50 g Smør
250 g Flormelis
1 spsk Kakaopulver
3 spsk Varmt vand