Hjemmelavet flødeis

Hjemmelavet flødeis

4 timer 35 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Hjemmelavet flødeis - findes der noget mere lækkert? Denne hjemmelavede flødeis smager som en god gammeldags vaniljeis og har en lækker cremet konsistens. Isen er lavet på en klassisk iscreme af fløde, æggeblommer, sukker og vanilje. Opskriften på hjemmelavet flødeis kan varieres med tilsætning af chokolade, bær, kaffe eller...? Kun fantasien sætter grænser.
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavet-flodeis/

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
  • Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde med vaniljestangen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
  • Varm iscremen op til lige under kogepunktet - det tager ca. 2 min. ved jævn varme. Pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge.
  • Sigt iscremen og lad den afkøle.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.

Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.

Smagssæt isen ved at tilsætte fx ca. 1 dl espressokaffe, 150 g grofthakket chokolade eller ca. 400 g frugtpuré.

Energiindhold for hele retten:

9369 kJ / 2239 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1441 kJ / 344 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,7 % 3,1 g
Kulhydrat: 18,3 % 15,5 g
Fedt: 78 % 30,4 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

4 Æggeblommer
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ liter Piskefløde
1 Flækket vaniljestang