Nem yoghurtis

Nem yoghurtis

15 min
Nem og lækker is lavet på jordbæryoghurt, som smager dejligt og er hurtig at lave. Isen kan også laves med andre yoghurtvarianter.

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i en blender og blend ved laveste hastighed i ca. 45 sek. eller til de frosne bær er findelte. Hæld ismassen i en fryseegnet form og stil den tildækket i fryseren i ca. 2½ time. Pisk isen igennem 2-3 gange under indfrysningen. Isen er nu blød og klar til serveringen.
Tips
  • Hvis du ikke skal bruge isen med det samme kan du stille den i en beholder i fryseren - rør i den et par gange under indfrysningen - tag den ud og stil den i køleskabet i mindst 1 time inden servering - hvis den er meget hård.
  • Isen kan også tilberedes med en anden frugtyoghurt variant prøv fx Cheasy med vaniljesmag eller Cheasy peach melba. Jordbær kan erstattes af hindbær.
Bemærk
  • Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Isen kan også tilberedes med Cheasy skovbær eller Cheasy peach melba. Jordbær kan erstattes med hindbær. Hvis isen er frosset hård sættes den i køleskabet ca. 1 time før serveringen og piskes igennem inden anretning.

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

1496 kJ / 358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

386 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 8,5 % 1,9 g
Kulhydrat: 75,4 % 17,1 g
Fedt: 16,1 % 1,7 g

Ingredienser

2 dl Yoghurt med jordbær
150 g Frosne jordbær
2½ spsk Honning
Pynt
Citronmelisseblade
Evt. friske jordbær