Champagne granité
&format=webp)
Champagne granité kan serveres som mundrenser mellem to retter. Granitéen har en fin raffineret smag af champagne og giver en dejlig luksuriøs fonemmelse. En granité er en is, uden mange dikkedarer. Den består af vand og sukker og smagsstoffer. Det er smagsstofferne, som her champagne, der gør hele forskellen. Granitéen er i familie med sorbet, men med flere iskrystaller. En flødeis må helst ikke have iskrystaller, hvorimod granitéen er fyldt med iskrystaller. Du kan også servere champagne granitéen som en del af en isdessert - men husk at den først skal ud af fryseren lige inden serveringen.
Ingredienser
Champagne granité
200 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
2½ dl
Vand
|
|
1 flaske
Tør mousserende vin, fx champagne, cava eller crémant (ca. 7½ dl)
|
Sådan gør du
Champagne granité
Ved serveringen
Der er nok lige i overkanten af champagne granité til en mundrenser. Men gem granitéen i fryseren og spis den som en lille hurtig dessert en anden dag. Du kan bruge champagne granitéen som dessert. Server fx er par gode kugler flødeis med forskellig smag. Anret bær og frisk frugt sammen med iskuglerne og skrab champagne granité henover desserten lige inden serveringen.
Du kan også bruge en rosé champagne til granitéen. Det giver en fin, sart lyserød farve. Granitéen med den tørre mousserende vin har en raffineret alkoholsmag. Er du mere til en ren sød granité, kan du skifte tør mousserende vin ud med en sød, fx asti spumante.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5659 kJ / 1353 kcal
Næringsindhold pr. 100g
472 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 0 % | |
Kulhydrat: | 62,1 % | 17,2 g |
Fedt: | 0 % | |
Alkohol: | 37,9 % | 3 g |
