Champagne granité

Champagne granité

60+ min
Champagne granité kan serveres som mundrenser mellem to retter. Granitéen har en fin raffineret smag af champagne og giver en dejlig luksuriøs fonemmelse. En granité er en is, uden mange dikkedarer. Den består af vand og sukker og smagsstoffer. Det er smagsstofferne, som her champagne, der gør hele forskellen. Granitéen er i familie med sorbet, men med flere iskrystaller. En flødeis må helst ikke have iskrystaller, hvorimod granitéen er fyldt med iskrystaller. Du kan også servere champagne granitéen som en del af en isdessert - men husk at den først skal ud af fryseren lige inden serveringen.
Mere inspiration

Efter af have renset munden er I sikkert klar til en skøn hovedret.

Velbekomme!
Tips

Der er nok lige i overkanten af champagne granité til en mundrenser. Men gem granitéen i fryseren og spis den som en lille hurtig dessert en anden dag. Du kan bruge champagne granitéen som dessert. Server fx er par gode kugler flødeis med forskellig smag. Anret bær og frisk frugt sammen med iskuglerne og skrab champagne granité henover desserten lige inden serveringen.

Tilberedningstip

Du kan også bruge en rosé champagne til granitéen. Det giver en fin, sart lyserød farve. Granitéen med den tørre mousserende vin har en raffineret alkoholsmag. Er du mere til en ren sød granité, kan du skifte tør mousserende vin ud med en sød, fx asti spumante.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1396 kJ / 1396 kcal

Næringsindhold pr. 100g

487 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 2,200000047683716 % 0,2 g
Kulhydrat: 210,3000030517578 % 17,5 g
Fedt: 0 % 0 g
Alkohol: 38,099998474121094 % 3 g

Ingredienser