Citronsorbet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Frisk og lækker dessert med den rette afstemning mellem syrligt og sødt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Melonsalat

  • 300 g honningmelon i små tern
  • 75 g hindbær
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 tsk fint rørsukker

Pynt

  • hindbær
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt citronskal og -saft. Lad citronblandingen køle lidt af og vend yoghurt i. Kom isblandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer - rør i sorbeten 2-3 gange under indfrysningen. Hvis citronsorbeten er frosset i længere tid, så stil den i køleskabet ca. 45 min. før den skal serveres.

Melonsalat

Vend melon, hindbær, citronsaft og sukker sammen. Lad salaten hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Kugl citronsorbeten op og server den sammen med melonsalaten.

Tips

Du kan stille sorbeten i køleskabet i ca. 45 min. og derefter kugle den op - læg straks iskuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen. I stedet for melonsalat kan du servere appelsinfileter drysset med lidt sukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag