Citronsorbet
Citronsorbet er en frisk og lækker dessert med den rette balance mellem syrligt og sødt. Denne opskrift på citronsorbet er nem at lave og oplagt at servere som dessert, hvis du har en menu, som ellers er lidt tung. Vil du gøre din syrlige sorbet mere fyldig og farverig, kan du servere den sammen med lidt frugt eller bær, en kugle flødeis og måske en lille sprød kage. Citronsorbet kan også bruges som mundrenser fx mellem en forret og hovedret.
Ingredienser
Citronsorbet
3 dl
Vand
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
2½ dl
Friskpresset citronsaft (af 4-5 citroner)
|
|
3 spsk
Æggehvide
|
|
3 spsk
Sukker
|
Kandiserede citronskaller
1
Stor citron (usprøjtet)
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
Vand
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Citronsorbet
Kandiserede citronskaller
Ved serveringen
Du kan kugle sorbeten op i god tid - læg straks sorbetkuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.
Hvis du vil servere lidt frugt eller bær ved siden af citronsorbeten, passer det om vinteren fx godt med appelsinfileter drysset med lidt sukker og om sommeren fx hindbær og blåbær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5000 kJ / 1195 kcal
Næringsindhold pr. 100g
505 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 2,2 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 97,7 % | 29 g |
Fedt: | 0,1 % | 0 g |