Citronsorbet

Citronsorbet

60+ min
Fryseegnet
Citronsorbet er en frisk og lækker dessert med den rette balance mellem syrligt og sødt. Denne opskrift på citronsorbet er nem at lave og oplagt at servere som dessert, hvis du har en menu, som ellers er lidt tung. Vil du gøre din syrlige sorbet mere fyldig og farverig, kan du servere den sammen med lidt frugt eller bær, en kugle flødeis og måske en lille sprød kage. Citronsorbet kan også bruges som mundrenser fx mellem en forret og hovedret.
https://www.arla.dk/opskrifter/citronsorbet/

Sådan gør du

Citronsorbet
  • Bring vand og sukker i kog og kog et kort øjeblik til sukkeret er opløst. Lad sukkerlagen køle helt af, evt. i fryseren.
  • Bland citronsaft i sukkerlagen.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk til du har en sej marengs.
  • Hæld citronlagen i marengsen, lidt efter lidt og under omrøring med et piskeris.
  • Frys citronsorbeten i en ismaskine.
  • Eller kom sorbetblandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 6 timer - rør i sorbeten 2-3 gange under indfrysningen.
Kandiserede citronskaller
  • Skær tykke strimler skal af citronen med fx en tyndskræller - undgå at få den hvide hinde med - eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv.
  • Bring sukker og vand i kog i en lille tykbundet gryde og kog det 1-2 min. - til det tykner.
  • Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge i ca. 1 min. ved jævn varme.
  • Tag citronstrimlerne op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen ca. ½ time ved 100° - traditionel ovn.
Ved serveringen
  • Skrab sorbeten op i kugler og anret dem i små skåle. Pynt med kandiserede citronskaller og citronmelisse og server straks.

Du kan kugle sorbeten op i god tid - læg straks sorbetkuglerne i fryseren. De kan serveres direkte fra fryseren, og det gør det lidt nemmere ved serveringen.

Hvis du vil servere lidt frugt eller bær ved siden af citronsorbeten, passer det om vinteren fx godt med appelsinfileter drysset med lidt sukker og om sommeren fx hindbær og blåbær.

Energiindhold for hele retten:

5000 kJ / 1195 kcal

Næringsindhold pr. 100g

505 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 2,2 % 0,6 g
Kulhydrat: 97,7 % 29 g
Fedt: 0,1 % 0 g
Mere inspiration

En anden lækker sorbet.....

Hindbærsorbet
60+ min
Hindbærsorbet
(12)

Ingredienser

Citronsorbet
3 dl Vand
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
2½ dl Friskpresset citronsaft (af 4-5 citroner)
3 spsk Æggehvide
3 spsk Sukker
Kandiserede citronskaller
1 Stor citron (usprøjtet)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Vand
Pynt
Citronmelisseblade