Æbleskiver

Æbleskiver

45 min
Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og det er faktisk nemt. Æbleskiverne bliver store og flotte runde ved at efterfylde dem halvvejs i bagningen, men er du mere til luftige æbleskiver, lader du bare være. I 1700-tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver. Prøv denne opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk - den er både god og nem.

Sådan gør du

Æbleskivedej
  • Bland hvedemel, citronskal, sukker, kardemomme, natron og salt sammen i en skål.
  • Del æggene og pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Tilsæt æggeblommer og kærnemælk til melblandingen og pisk til dejen er jævn.
  • Rør det smeltede smør i dejen.
  • Vend tilsidst hviderne forsigtigt i dejen og hæld den i en kande.
  • Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne.
  • Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme. Vend dem en halv omgang, fx med en kødnål, så æbleskiverne står på højkant. Fyld mere dej i hvert hul og bag dem færdige - vend dem evt. nogle gange undervejs.
  • Tag æbleskiverne af pande og hold dem varme. Drys dem med flormelis ved servering.
Mere inspiration

Lav en lynhurtig og nem hindbærmarmelade til dine æbleskiver.

Hindbærmarmelade
10 min
Hindbærmarmelade
(2)
Velbekomme!
Variation

Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.

Tips

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8422 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

724 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,2 % 4,8 g
Kulhydrat: 57 % 24,2 g
Fedt: 31,8 % 6,2 g
Relateret video
Hjemmelavede æbleskiver

Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Se med her hvor vi river citronskal, deler æggehvide fra æggeblomme og bager de lækreste æbleskiver. Og hvordan er det nu, man får æbleskriverne helt runde og flotte? Frida og Britta viser hvordan.

Ingredienser

Æbleskivedej
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
Citron (usprøjtet) - skal heraf
1
Sukker
1 spsk
Stødt kardemomme
1½ tsk
Natron
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Æg
3
Kærnemælk
4 dl
Smeltet smør
50 g
Smør - til stegning
10 g
Pynt
Flormelis
Tilbehør
Syltetøj
1¼ dl