Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og det er faktisk nemt. Æbleskiverne bliver store og flotte runde ved at efterfylde dem halvvejs i bagningen, men er du mere til luftige æbleskiver, lader du bare være. I 1700-tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver. Prøv denne opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk - den er både god og nem.
Lav en lynhurtig og nem hindbærmarmelade til dine æbleskiver.
Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.
Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.
9098 kJ / 2175 kcal
782 kJ / 187 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 11,2 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 59,6 % | 27,4 g |
Fedt: | 29,2 % | 6,2 g |
Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Se med her hvor vi river citronskal, deler æggehvide fra æggeblomme og bager de lækreste æbleskiver. Og hvordan er det nu, man får æbleskriverne helt runde og flotte? Frida og Britta viser hvordan.