Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.
Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.
8422 kJ / 2013 kcal
724 kJ / 173 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 11,2 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 57 % | 24,2 g |
Fedt: | 31,8 % | 6,2 g |
Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Se med her hvor vi river citronskal, deler æggehvide fra æggeblomme og bager de lækreste æbleskiver. Og hvordan er det nu, man får æbleskriverne helt runde og flotte? Frida og Britta viser hvordan.
250 g
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) - skal heraf
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Natron
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
4 dl
Kærnemælk
|
|
50 g
Smeltet smør
|
10 g
Smør - til stegning
|
---|
Flormelis
|
---|
1¼ dl
Syltetøj
|
---|