Æbleskiver

45 min Mellemmåltid

Æbleskiver smager bare bedre, når de er bagt i æbleskivepanden. Her en nem opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk. I 1700 tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver. De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet i æbleskivedejen med fuldkornshvedemel.

Æbleskiver
Mere inspiration

Smager skønt til æbleskiver og lignende.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8430 kJ / 2015 kcal

Energifordeling:
Fiber: 10,8 g
Protein: 11,8 %
Kulhydrat: 62,7 %
Fedt: 25,5 %
Variation

Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.

Tips

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Ingredienser