Æbleskiver

Æbleskiver

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(248 vurderinger)

45 min

De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet med fuldkornshvedemel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

30 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 3 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ½ tsk natron
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk smeltet smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 1¼ dl syltetøj

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Del æggene og pisk æggehviderne.
  2. Pisk derefter æggeblommer, kærnemælk og sukker sammen.
  3. Tilsæt hvedemel, natron og salt, og pisk til dejen er jævn.
  4. Vend hviderne forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en kande.
  5. Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne.
  6. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål.
  7. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.

Tip

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ / 2127 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag