Æbleskiver

Æbleskiver

45 min Mellemmåltid

Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og det er faktisk nemt. Æbleskiverne bliver store og flotte runde ved at efterfylde dem halvvejs i bagningen, men er du mere til luftige æbleskiver, lader du bare være. I 1700-tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver. Prøv denne opskrift på hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk - den er både god og nem.

Mere inspiration

Lav en lynhurtig og nem hindbærmarmelade til dine æbleskiver.

Velbekomme!
Variation

Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.

Tips

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9098 kJ / 2175 kcal

Næringsindhold pr. 100g

782 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 11,2 % 5,1 g
Kulhydrat: 59,6 % 27,4 g
Fedt: 29,2 % 6,2 g
Relateret video
Hjemmelavede æbleskiver

Ingredienser