Æbleskiver
45 min

Æbleskiver

De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet med fuldkornshvedemel.
Bedømmelse (180 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbleskiver

De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet med fuldkornshvedemel.

30 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk smeltet smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 1¼ dl syltetøj

Fremgangsmåde:

Kom kærnemælk og æggeblommer i et blenderglas sammen med mel, natron, sukker og salt. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Lad dejen hvile tildækket i ca. ½ time. Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld fx dejen i kande.

Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.

Tip

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 27 %
Print