Æbleskiver

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(201 vurderinger)

45 min

De klassiske æbleskiver kan gøres grovere ved at udskifte lidt af melet med fuldkornshvedemel.

Ingredienser

30 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • ½ tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk smeltet smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 1¼ dl syltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kærnemælk og æggeblommer i et blenderglas sammen med mel, natron, sukker og salt. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til blandingen er jævn. Lad dejen hvile tildækket i ca. ½ time. Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld fx dejen i kande.

Lad æbleskivepanden blive godt varm og kom lidt fedtstof i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved jævn varme - vend dem af og til med en kødnål. Tag æbleskiverne af panden, hold dem varme og drys dem med flormelis.

Tip

Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.

Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: