Æbleskiver
Æbleskiver smager bare bedre, når de er hjemmelavede - og disse æbleskiver med kærnemælk er både lækre og nemme at lave. Denne opskrift giver store og flotte runde æbleskiver, når du efterfylder dem halvvejs i bagningen, - er du mere til luftige æbleskiver, lader du bare være. I 1700-tallet var æbleskiver en tynd skive æble, vendt i dej og stegt i smør i en pande, men i dag er det sjældent med æbler i æbleskiver. Prøv denne opskrift på klassiske æbleskiver med kærnemælk - den er både god og nem.
Ingredienser
Æbleskivedej
250 g
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) - skal heraf
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Natron
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
4 dl
Kærnemælk
|
|
50 g
Smeltet smør
|
10 g
Smør - til stegning
|
---|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
1¼ dl
Syltetøj
|
---|
Sådan gør du
Æbleskivedej
Prøv at lægge et stykke æble i æbleskivedejen, når den er hældt i panden. Det smager også godt med sukker og citronsaft til æbleskiver.
Vend æbleskiverne første gang når dejen har dannet skorpe og er lysebrun. Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. Prøv at lave æbleskiver med fuldkorn - udskift 50 g hvedemel med 50 g fuldkornshvedemel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8389 kJ / 2005 kcal
Næringsindhold pr. 100g
723 kJ / 173 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 11,2 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 56,9 % | 24,2 g |
Fedt: | 31,9 % | 6,2 g |
Få mere inspiration på https://www.arla.dk/madløjer/ Se med her hvor vi river citronskal, deler æggehvide fra æggeblomme og bager de lækreste æbleskiver. Og hvordan er det nu, man får æbleskriverne helt runde og flotte? Frida og Britta viser hvordan.