Hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

10 min
Meget hurtig og nem hindbærmarmelade med chiafrø, der er med til at tykne marmeladen. Nyd den som topping på fx yoghurt eller grød, som tilbehør til pandekager og æbleskiver eller på et godt stykke brød. Hjemmelavet hindbærmarmelade er godt til både morgenmad, brunch og mellemmåltid.

Sådan gør du

Hindbærmarmelade
  • Kom hindbær og sukker i en gryde og bring det i kog.
  • Kog ved svag varme og uden låg i ca. 3 min.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chiafrø.
  • Kom marmeladen i et glas og lad den køle af.
Mere inspiration

Hindbærmarmelade smager herligt til æbleskiver.

Æbleskiver
45 min
Æbleskiver
(310)
Velbekomme!
Tips

Du kan lave marmeladen med alle slags bær eller en blanding af forskellige. Der er dog forskel på, hvor søde de forskellige bær er, så husk at smage marmeladen til. Sukker kan erstattes af honning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1175 kJ / 281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6,1 g
Protein: 10 % 2,5 g
Kulhydrat: 60,8 % 15,1 g
Fedt: 29,2 % 3,3 g

Ingredienser

Hindbærmarmelade
Frosne hindbær
225 g
Sukker
2½ spsk
Chiafrø
2 spsk