Chia-oats med bær

Chia-oats med bær

60+ min
Nem morgenmad, der er hurtigt at forberede. Chia-oats med bær er lækker morgenmad, som du kan forberede aftenen før eller sågar flere dage før, bare den står på køl. Spis den hjemme eller tag den med på farten! Chia-oats er nemme at variere - se mere under tips.

Sådan gør du

  • Kom bærrene i en lille gryde sammen med sukker og kog dem 1 min. Smag til og kom dem i et glas (med tilhørende låg).
  • Rør kefir, havregryn og chiafrø sammen og hæld blandingen oven på bærrene.
  • Sæt låg på og stil glasset på køl i mindst 4 timer - og gerne natten over.
  • Top med granola og frugt/bær ved servering.

1. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, mælk og plantedrikke. Kig dog på konsistensen og juster efter om du erstatter med et produkt med tyndere eller tykkere konsistens. 2. Du kan bruge andre slags gryn og flager. 3. Brug fx smagsgivere som sødemidler, søde stødte krydderier, kokos, lakrids- og kakaopulver. 4. Top med andre bær, frisk frugt, revet gulerod, kompot, mos, marmelade, nøddesmør, alle slags nødder og frø, mysli, ristet rugbrød osv. (topping kan også lægges i bunden). Sprød topping kommes først på ved servering.

Energiindhold for hele retten:

1343 kJ / 321 kcal

Næringsindhold pr. 100g

448 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 16,2 % 4,3 g
Kulhydrat: 44,6 % 11,7 g
Fedt: 39,2 % 4,7 g
Mere inspiration

Prøv også en "overnight" oats med smag henad gulerodskage.

Ingredienser

50 g Frosne bær, fx hindbær
1 tsk Sukker
2 dl Kefir eller kærnemælk
½ dl Havregryn
1 spsk Chiafrø
Topping
2 spsk Granola eller mysli
1 spsk Friske bær eller frugt