Gluten- og laktosefri kernestykker
Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste laktose- og glutenfri kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske. Genial opskrift, hvis du vil have friskbagte sprøde glutenfri boller flere dage i træk – dejen kan gemmes og bages over flere dage.
Ingredienser
Glutenfri kernestykker
4 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
1½ dl
Laktosefri kefir eller yoghurt
|
|
10 g
Gær
|
|
65 g
Glutenfri havregryn (ca. 2 dl)
|
|
100 g
Boghvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
100 g
Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
|
3 spsk
Hørfrø
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
250 g
Glutenfri havremel (ca. 5 dl)
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende
|
---|
Sådan gør du
Kernestykker
Du kan bruge andre syrnede produkter, men juster evt. konsistensen med vand, hvis erstatningsproduktet er tykkere. Fx suppleres 1 dl skyr med ½ dl vand, så svarer det til 1½ dl kefir.
Hørfrøene fungerer i denne opskrift som bindemiddel i stedet for det manglende gluten. Hørfrøene kan erstattes af andre bindemidler, fx chiafrø (4 tsk), loppefrøskaller (2 tsk), pulveriserede loppefrøskaller (1 tsk) samt guargum og xanthan (begge 1 tsk). De to sidstnævnte produkter blandes i hvedemelet sammen med bagepulveret, før det tilsættes dejen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9676 kJ / 2313 kcal
Næringsindhold pr. 100g
791 kJ / 189 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 16,3 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 47 % | 21,9 g |
Fedt: | 36,7 % | 7,8 g |