Du kan bruge andre syrnede produkter, men juster evt. konsistensen med vand, hvis erstatningsproduktet er tykkere. Fx suppleres 1 dl skyr med ½ dl vand, så svarer det til 1½ dl kefir.
Hørfrøene fungerer i denne opskrift som bindemiddel i stedet for det manglende gluten. Hørfrøene kan erstattes af andre bindemidler, fx chiafrø (4 tsk), loppefrøskaller (2 tsk), pulveriserede loppefrøskaller (1 tsk) samt guargum og xanthan (begge 1 tsk). De to sidstnævnte produkter blandes i hvedemelet sammen med bagepulveret, før det tilsættes dejen.
9676 kJ / 2313 kcal
791 kJ / 189 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 16,3 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 47 % | 21,9 g |
Fedt: | 36,7 % | 7,8 g |
4 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
1½ dl
Laktosefri kefir eller yoghurt
|
|
10 g
Gær
|
|
65 g
Glutenfri havregryn (ca. 2 dl)
|
|
100 g
Boghvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
100 g
Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
|
3 spsk
Hørfrø
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
250 g
Glutenfri havremel (ca. 5 dl)
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende
|
---|