Glutenfri kernestykker
Ny

Glutenfri kernestykker

60+ min
Fryseegnet
Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste glutenfri kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske. Genial opskrift, hvis du vil have friskbagte sprøde glutenfri boller flere dage i træk – dejen kan gemmes og bages over flere dage.
Mere inspiration

Lyst til mere glutenfri bagværk? Så prøv denne tærtebund.

Velbekomme!
Tilberedningstip

Du kan bruge andre syrnede produktet, men juster evt. konsistensen med vand, hvis erstatningsproduktet er tykkere. Fx suppleres 1 dl skyr med ½ dl vand, så svarer det til 1½ dl kærnemælk.

Tilberedningstip

Hørfrøene fungerer i denne opskrift som bindemiddel i stedet for det manglende gluten. Hørfrøene kan erstattes af andre bindemidler, fx chiafrø (4 tsk), loppefrøskaller (2 tsk), pulveriserede loppefrøskaller (1 tsk) samt guargum og xanthan (begge 1 tsk). De to sidstnævnte produkter blandes i hvedemelet sammen med bagepulveret, før det tilsættes dejen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9692 kJ / 2316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

792 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 15,5 % 7,2 g
Kulhydrat: 50,9 % 23,7 g
Fedt: 33,6 % 7,2 g

Ingredienser