Lyst til mere glutenfri bagværk? Så prøv denne tærtebund.
Du kan bruge andre syrnede produktet, men juster evt. konsistensen med vand, hvis erstatningsproduktet er tykkere. Fx suppleres 1 dl skyr med ½ dl vand, så svarer det til 1½ dl kærnemælk.
Hørfrøene fungerer i denne opskrift som bindemiddel i stedet for det manglende gluten. Hørfrøene kan erstattes af andre bindemidler, fx chiafrø (4 tsk), loppefrøskaller (2 tsk), pulveriserede loppefrøskaller (1 tsk) samt guargum og xanthan (begge 1 tsk). De to sidstnævnte produkter blandes i hvedemelet sammen med bagepulveret, før det tilsættes dejen.
9530 kJ / 2278 kcal
779 kJ / 186 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5 g |
Protein: | 16,5 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 47,7 % | 21,8 g |
Fedt: | 35,8 % | 7,5 g |
Koldt vand
|
4 dl |
---|---|
Kærnemælk
|
1½ dl |
Gær
|
10 g |
Glutenfri havregryn (ca. 2 dl)
|
65 g |
Boghvedemel (ca. 1½ dl)
|
100 g |
Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
100 g |
Hørfrø
|
3 spsk |
Groft salt
|
1½ tsk |
Glutenfri havremel (ca. 5 dl)
|
250 g |
Bagepulver
|
½ tsk |
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende
|
2 dl |
---|