Glutenfri tærtedej

Glutenfri tærtedej

45 min
Dejlig nem glutenfri tærtedej lavet med boghvedemel.

Sådan gør du

Forbagning:

10-15 min. ved 200° - traditionel ovn..

  • Bland mel og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen hurtigt med kvark og rul eller tryk dejen ud i en tærteform (ca. 25 cm i diameter) og godt op ad kanten.
  • Prik huller i dejen med en gaffel og stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Forbag evt. bunden midt i ovnen (eller gå videre i den opskrift med en almindelig tærtebund, du evt. er i gang med).

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Tærtebunden kan fryses både ubagt og bagt.

Energiindhold for hele retten:

5446 kJ / 1302 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1671 kJ / 399 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 9,3 % 9,1 g
Kulhydrat: 31,6 % 31 g
Fedt: 59,1 % 26,7 g
Mere inspiration

Mangler du inspiration til tærtefyld, så se her

Grøntsagstærte
60+ min
Grøntsagstærte
(31)

Ingredienser

Dej
150 g Boghvedemel
¼ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
¾ dl Kvark