Tomattærte med timian

Tomattærte med timian

60+ min
Fryseegnet
Superskøn tomattærte som hele familien vil elske. Tomattærten har en lækker sprød tærtebund - men til hverdag kan du fint anvende en færdigkøbt tærtedej af god kvalitet.

Sådan gør du

Dej
  • Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Fordel dem på den forbagte bund. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber. Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost. Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Erstat evt. den hjemmelavede tærtedej med en færdigkøbt - på de hverdage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9197 kJ / 2198 kcal

Næringsindhold pr. 100g

776 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 29,1 % 13,3 g
Fedt: 54,3 % 11,4 g

Ingredienser

Dej
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
60 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
120 g
Groft salt
½ tsk
Koldt smør
100 g
Vand
2 spsk
Fyld
Smør
20 g
Hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
3
Æg
2
200 g
Finthakket frisk timian - eller tørret
1 tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
100 g
Røde cherrytomater i halve
10