Tomattærte med timian

Tomattærte med timian

60+ min
Fryseegnet
Superskøn tomattærte som hele familien vil elske. Tomattærten har en lækker sprød tærtebund - men til hverdag kan du fint anvende en færdigkøbt tærtedej af god kvalitet.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomattarte-med-timian/

Sådan gør du

Dej
  • Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 24 cm i diameter).
  • Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Fordel dem på den forbagte bund.
  • Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber.
  • Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost.
  • Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Erstat evt. den hjemmelavede tærtedej med en færdigkøbt - på de hverdage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt!

Energiindhold for hele retten:

8954 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

756 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 30 % 13,4 g
Fedt: 53,7 % 11 g

Ingredienser

Dej
60 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
120 g Hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand
Fyld
20 g Smør
3 Hakkede løg (ca. 300 g)
2 Æg
200 g Hytteost eller kvark 0,3%
1 tsk Finthakket frisk timian - eller tørret
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet mozzarellaost
10 Røde cherrytomater i halve