Tomattærte med timian

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(128 vurderinger)

60+ min

Superskøn tomattærte som hele familien vil elske.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Fordel dem på den forbagte bund. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber. Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost. Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde: