Tomattærte med timian
60+ min

Tomattærte med timian

Super skøn tomattærte som hele familien vil elske.
Fryseegnet
Bedømmelse (84 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomattærte med timian

Super skøn tomattærte som hele familien vil elske.

Antal portioner

Dej

  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

Fremgangsmåde:

Dej

Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml let dejen med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Fordel dem på bunden. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber. Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost. Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 53 %
Print