Tomattærte med timian

Tomattærte med timian

60+ min
Fryseegnet
Superskøn tomattærte som hele familien vil elske. Tomattærten har en lækker sprød tærtebund - men til hverdag kan du fint anvende en færdigkøbt tærtedej af god kvalitet.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Fordel dem på den forbagte bund. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber. Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost. Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen.

Erstat evt. den hjemmelavede tærtedej med en færdigkøbt - på de hverdage hvor det gerne må gå lidt ekstra stærkt!

Energiindhold for hele retten:

8954 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

756 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 30 % 13,4 g
Fedt: 53,7 % 11 g

Ingredienser

Dej
60 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
120 g Hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand
Fyld
20 g Smør
3 Hakkede løg (ca. 300 g)
2 Æg
200 g Hytteost eller kvark 0,3%
1 tsk Finthakket frisk timian - eller tørret
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Revet mozzarellaost
10 Røde cherrytomater i halve
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk