Tærte med ost og tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • ½ spsk koldt vand

Fyld

Pynt

  • sorte oliven uden sten

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen og server den lun pyntet med oliven i halve.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 60 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: