Tærte med ost og tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • ½ spsk koldt vand

Fyld

Pynt

  • sort oliven uden sten

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen og server den lun pyntet med oliven i halve.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: