Tærte med ost og tomater

Tærte med ost og tomater

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.
https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-ost-og-tomater/

Sådan gør du

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Hæld osten til afdrypning i en sigte.
  • Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund.
  • Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden.
  • Bag tærten midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn og server den lun pyntet med oliven i halve.
Energiindhold for hele retten:

8803 kJ / 2104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

747 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 6,2 g
Kulhydrat: 25 % 11 g
Fedt: 60,8 % 12,3 g

Ingredienser

Dej
100 g Koldt smør
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
½ tsk Fint salt
½ spsk Koldt vand
Fyld
200 g Salatost i tern
10 Blommetomater (ca. 350 g)
½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
3 Æg
1½ dl Mælk
1 Lille knust fed hvidløg
3 spsk Hakket persille
Friskkværnet peber
Pynt
Oliven uden sten