Tærte med ost og tomater

Tærte med ost og tomater

60+ min
Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen og server den lun pyntet med oliven i halve.
Energiindhold for hele retten:

8813 kJ / 2106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

748 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 25,1 % 11 g
Fedt: 60,7 % 12,3 g

Ingredienser

Dej
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Fint salt
½ tsk
Koldt vand
½ spsk
Fyld
Salatost i tern
200 g
Blommetomater (ca. 350 g)
10
Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
½ bundt
Æg
3
Mælk
1½ dl
Lille knust fed hvidløg
1
Hakket kruspersille
3 spsk
Friskkværnet peber
Pynt
Sorte oliven uden sten