Tærte med ost og tomater

Tærte med ost og tomater

60+ min
Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.
https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-ost-og-tomater/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen og server den lun pyntet med oliven i halve.
Energiindhold for hele retten:

8813 kJ / 2106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

748 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 25,1 % 11 g
Fedt: 60,7 % 12,3 g

Ingredienser

Dej
100 g Koldt smør
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
½ tsk Fint salt
½ spsk Koldt vand
Fyld
200 g Salatost i tern
10 Blommetomater (ca. 350 g)
½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
3 Æg
1½ dl Mælk
1 Lille knust fed hvidløg
3 spsk Hakket kruspersille
Friskkværnet peber
Pynt
Sorte oliven uden sten