Tærte med ost og tomater

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

60+ min

Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • ½ spsk koldt vand

Fyld

  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 10 blommetomater (ca. 350 g)
  • 2 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
  • 3 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 spsk hakket kruspersille
  • friskkværnet peber

Pynt

  • sort oliven uden sten

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Hæld osten til afdrypning i en sigte. Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen og server den lun pyntet med oliven i halve.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag