Tærte med ost og tomater

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Tærte med ost og tomater

Denne tærte smager skønt, også når den er kold og kan derfor med fordel bruges til ungernes madpakke, hvis der er rester til overs.

Ingredienser

Dej

100 g Koldt smør
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
½ tsk Fint salt
½ spsk Koldt vand

Fyld

200 g Salatost i tern
10 Blommetomater (ca. 350 g)
½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
3 Æg
1½ dl Mælk
1 Lille knust fed hvidløg
3 spsk Hakket persille
Friskkværnet peber

Pynt

Oliven uden sten

Sådan gør du

Dej

  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.
  • Tryk dejen ud i en smurt tærteform eller springform (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

Fyld

  • Hæld osten til afdrypning i en sigte.
  • Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund.
  • Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. Hæld æggemassen i tærtebunden.
  • Bag tærten midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn og server den lun pyntet med oliven i halve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8810 kJ / 2106 kcal

Næringsindhold pr. 100g

748 kJ / 179 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 25 % 11 g
Fedt: 60,8 % 12,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-ost-og-tomater/