Pizzatærte
60+ min

Pizzatærte

Opskriften på pizzatærte er nem og giver et lækkert resultat. Den vegetariske pizzatærte smager dejligt med de mange grøntsager og den smeltede pizzaost.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizzatærte

Opskriften på pizzatærte er nem og giver et lækkert resultat. Den vegetariske pizzatærte smager dejligt med de mange grøntsager og den smeltede pizzaost.

Antal portioner

Dej

  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 150 g koldt smør
  • 2 spsk vand

Fyld

  • 50 g smør
  • 2 store fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 zittauerløg i tern
  • ½ aubergine i tern
  • 1 grøn squash i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Dej

Bland mel, salt og herbes de Provence i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 30 cm) på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejpladen over på en bageplade med bagepapir og prik bunden med fx en gaffel. Forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg og løg i ca. ½ min. Tilsæt auberginer og squash og svits yderligere i ca. 2 min. Tilsæt tomater, salt og peber. Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Rør af og til. Blandingen skal være "tør".

Fordel fyldet på den forbagte bund. Drys osten over og bag "tærten" midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Tips

Lun den inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 59 %
Print