Pizzatærte

1 time
Pizzatærte

Det bedste fra to verdener....pizza og tærte. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineret med det saftige æggefyld fra tærten. Pizzatærten er et stort hit blandt børnefamilier.....også blandt børnefamilierne i Arlas inspirationskøkken, og det må da siges at være en anbefaling af pizzatærten.

Ingredienser

Kødsauce

200 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
3 Finthakkede løg (ca. 250 g)
250 g Tomater i små tern
50 g Finthakkede soltørrede tomater
2 spsk Koncentreret tomatpuré
3 spsk Vand
1½ tsk Groft salt

Pizza

1 Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 275 g)

Ostefyld

2 Æg
½ dl Mælk
200 g Revet mozzarellaost

Tilbehør

450 g Blandet salat af fx squash, gulerod og rød peber

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kødsauce

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Steg kødet i en pande ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve.
  • Bland kødet med løg, de 3 slags tomat, vand og salt.
  • Steg i yderligere ca. 2 min. og smag til.

Pizza

  • Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 38 cm. Børst melet af og læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel kødsaucen på pizzabunden, så der er en ca. 5 cm bred kant uden fyld. Fold kanten lidt ind over fyldet - lav små folder, så dejen ligger fladt.

Ostefyld

  • Pisk æg og mælk sammen og vend ost i. Træk bagepapiret med pizzatærten over på den varme bageplade og hæld forsigtigt ostefyldet på kødet i midten. Rør lidt rundt i kødsauce og ost og bag pizzatærten midt i ovnen. Server den lune pizzatærte med blandet salat.

I stedet for revet mozzarella, kan du bruge Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili ost. Du kan også lave din egen pizzadej

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7921 kJ / 1893 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31 % 7,5 g
Kulhydrat: 38 % 9,2 g
Fedt: 31 % 3,5 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/pizzatarte/