Overnight oats med gulerod
Nem morgenmad, der er hurtigt at forberede. Overnight oats med gulerod minder smagsmæssigt lidt om gulerodskage - og er en lækker morgenmad, som du kan forberede aftenen før eller sågar flere dage før, bare den står på køl. Spis den hjemme eller tag den med på farten! Overnight oats er nemme at variere - se mere under tips.
Ingredienser
1 dl
Havregryn
|
|
---|---|
¼ tsk
Stødt kanel
|
|
¼ tsk
Stødt kardemomme
|
|
¼ tsk
Stødt ingefær
|
|
1½ dl
Skyr naturel
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1
Lille fintrevet gulerod
|
Topping
1 spsk
Marmelade, fx havtorn
|
|
---|---|
1 spsk
Grofthakkede mandler, nødder og frø
|
Sådan gør du
1. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, mælk og plantedrikke. Kig dog på konsistensen og juster efter om du erstatter med et produkt med tyndere eller tykkere konsistens. 2. Du kan bruge andre slags gryn og flager. 3. Brug andre smagsgivere som fx sødemidler, kokos, lakrids- og kakaopulver. 4. Top med andre bær, frisk frugt, revet gulerod, kompot, mos, marmelade, nøddesmør, alle slags nødder og frø, mysli, ristet rugbrød osv. (topping kan også lægges i bunden). Sprød topping kommes først på ved servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1605 kJ / 384 kcal
Næringsindhold pr. 100g
413 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 29,1 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 51 % | 12,4 g |
Fedt: | 19,9 % | 2,2 g |