Hindbærsorbet

Hindbærsorbet

60+ min
Fryseegnet
Hindbærsorbet er en skøn og læskende dessert, som er dejlig at have klar i fryseren. Denne hindbærsorbet indeholder lidt atypisk også lidt fraiche - og det gør den lidt mere cremet end en klassisk sorbet. Hindbærsorbet smager skønt som det er - men kan også kombineres med andre sorbet'er, med flødeis, flødeskum, chokolade, vafler og andet sprødt. Nyd synet og smagen af den skønne hindbærsorbet.

Sådan gør du

Sukkerlage
  • Bring vand, sukker og vanilje i kog i en lille gryde.
  • Kog det i ca. 2 min. ved kraftig varme og uden låg.
  • Stil sukkerlagen i køleskabet til den er helt kold (ca. 1 time).
Hindbærsorbet
  • Kom sukkerlage og hindbær i en blender og blend det i ca. 20 sek.
  • Vend det sammen med fraichen.
  • Kør isblandingen til en tyk sorbet på ismaskine i ca. 45 min. og fordel den i 4 glas (à ca. 2 dl).
  • Pynt sorbeten med friske hindbær og server straks.
Mere inspiration

Du kan kombinere hindbærsorbet med en lækker flødeis - uhm!

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(47)
Velbekomme!
Tip

Du kan lave hindbærsorbeten i god tid og stille den i fryseren. Tag den ud og stil den i køleskabet ca. 1 time før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3096 kJ / 740 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,8 % 1,7 g
Kulhydrat: 59,1 % 14,7 g
Fedt: 34,1 % 3,9 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Sukkerlage
Vand
1 dl
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Hindbærsorbet
Friske hindbær
250 g
3 dl
Pynt
Friske hindbær