Hindbærsorbet

2 timer 10 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Hindbærsorbet

Hindbærsorbet er en skøn og læskende dessert, som er dejlig at have klar i fryseren. Denne hindbærsorbet indeholder lidt atypisk også lidt fraiche - og det gør den lidt mere cremet end en klassisk sorbet. Hindbærsorbet smager skønt som det er - men kan også kombineres med andre sorbet'er, med flødeis, flødeskum, chokolade, vafler og andet sprødt. Nyd synet og smagen af den skønne hindbærsorbet.

Ingredienser

Sukkerlage

1 dl Vand
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde

Hindbærsorbet

250 g Friske hindbær
3 dl Fraiche

Pynt

Friske hindbær

Sådan gør du

Sukkerlage

  • Bring vand, sukker og vanilje i kog i en lille gryde.
  • Kog det i ca. 2 min. ved kraftig varme og uden låg.
  • Stil sukkerlagen i køleskabet til den er helt kold (ca. 1 time).

Hindbærsorbet

  • Kom sukkerlage og hindbær i en blender og blend det i ca. 20 sek.
  • Vend det sammen med fraichen.
  • Kør isblandingen til en tyk sorbet på ismaskine i ca. 45 min. og fordel den i 4 glas (à ca. 2 dl).
  • Pynt sorbeten med friske hindbær og server straks.

Du kan lave hindbærsorbeten i god tid og stille den i fryseren. Tag den ud og stil den i køleskabet ca. 1 time før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2708 kJ / 647 kcal

Næringsindhold pr. 100g

368 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 11,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 66,2 % 14,3 g
Fedt: 22,5 % 2,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/hindbarsorbet/