Marengskrans med hindbær

Marengskrans med hindbær

60+ min
Denne marengskrans er en smuk og lækker dessert. Marengskransen kan du lave i god tid - så skal den bare pyntes med sorbet, flødeskum og friske hindbær lige inden serveringen.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 2 timer 100° - traditionel ovn.

Marengskrans
  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej.
  • Sigt flormelis i og vend forsigtigt i blandingen.
  • Vend hindbærmos og frysetørrede hindbær heri.
  • Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
  • Læg bagepapir på en bageplade og sæt en lille tallerken (8-10 cm i diameter) midt på bagepladen.
  • Sæt toppe af marengs i en tæt krans rundt om tallerkenen - uden at marengsmassen rører den. Lav små toppe af marengsmassen på bagepladen ved siden af kransen.
  • Fjern tallerkenen og bag marengskrans og -toppe. Lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold.
Ved serveringen
  • Placer den afkølede marengskrans på et serveringsfad. Lad den evt. blive på bagepapiret, da den kan være lidt svær at fjerne. Knus de frysetørrede hindbær over kransen. Fordel hindbærsorbet, flødeskum og hindbær herpå. Pynt med marengstoppene og server.
Energiindhold for hele retten:

8622 kJ / 2061 kcal

Næringsindhold pr. 100g

756 kJ / 181 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,6 % 1,6 g
Kulhydrat: 51 % 22,6 g
Fedt: 45,4 % 9,3 g
Mere inspiration

Lav gerne din egen hindbærsorbet.

Hindbærsorbet
60+ min
Hindbærsorbet
(12)

Ingredienser

Marengskrans
3 Æggehvider
85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
25 g Hindbær - moste (ca. 25 g)
3 spsk Frysetørret hindbær - knust eller blendet til støv
1 spsk Frysetørret hindbær - let knuste
½ liter Hindbærsorbet
2½ dl Piskefløde - letpisket
100 g Hindbær