Små nøddemarengs med softice og friske bær
60+ min

Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.

Opskriften gælder for 12 personer

Nøddemarengsbunde - 12 stk.

  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g hasselnøddekerner

Softice

  • 2 passionsfrugter
  • 500 g blandede friske bær, fx hindbær, brombær og blåbær
  • 1 spsk flydende honning

Pynt

  • finthakket pistacienødder
  • citronmelisse

Fremgangsmåde:

Nøddemarengs

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i. Tegn 12 cirkler (a ca. 7 cm i diameter) fordelt på et stykke bagepapir. Sæt ca. 1½ spsk æggehvideblanding i hver cirkel og smør "dejen" ud i cirklerne. Bag bundene midt i ovnen til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Jordbæris

Blend jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk fløden til et let flødeskum, og vend jordbærpuré og skyr forsigtigt heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og stil den i fryseren, indtil den skal piskes til softice.

Flæk passionsfrugterne, skrab indmaden ud og bland den forsigtigt med bær og honning.

Læg marengsbundene på tallerkener og anret bær og softice herpå. Pynt med pistacienødder og citronmelisseblade og server straks.

Bagetid for marengs

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende.

I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk med alufolie og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 36,6 g
Print