Små nøddemarengs med softice og friske bær

Små nøddemarengs med softice og friske bær

60+ min
De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.

Sådan gør du

Bagetid for marengs:

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Nøddemarengs
  • Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Vend hasselnødderne i. Tegn 12 cirkler (a ca. 7 cm i diameter) fordelt på et stykke bagepapir. Sæt ca. 1½ spsk æggehvideblanding i hver cirkel og smør "dejen" ud i cirklerne. Bag bundene midt i ovnen til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.
Softice
  • Blend jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk fløden til et let flødeskum - og vend jordbærpuré forsigtigt heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og stil den i fryseren, indtil den skal piskes til softice.
Friske bær
  • Flæk passionsfrugterne, skrab indmaden ud og bland den forsigtigt med bær og honning.
  • Pisk jordbærisen til softice. Læg marengsbundene på tallerkener og anret bær og softice herpå. Pynt med pistacienødder og citronmelisseblade og server straks.

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende. I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk formen og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.

Lav jordbærflødeskum i stedet for softice. Bland 1 dl jordbærmarmelade med 2½ dl piskefløde i en skål og pisk det til et let skum. Læg evt. 3 nøddemarengs sammen om flødeskum og bær, så du får 4 kagetårne.

Energiindhold for hele retten:

10445 kJ / 2496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 5,3 % 2,5 g
Kulhydrat: 43,9 % 21 g
Fedt: 50,8 % 11,1 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Nøddemarengsbunde - 12 stk.
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g Hasselnøddekerner
Softice
150 g Jordbær
75 g Flormelis (ca. 1¼ dl)
¼ liter Piskefløde
Friske bær
2 Passionsfrugter
500 g Blandede friske bær, fx hindbær, brombær og blåbær
1 spsk Flydende honning
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Citronmelisse
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk