Små nøddemarengs med softice og friske bær
60+ min

Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.
Bedømmelse (51 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små nøddemarengs med softice og friske bær

De fine portionsanrettede iskager er flotte som gæstedessert. Det meste kan forberedes i god tid, så du blot skal samle desserten lige inden servering.

Antal portioner

Nøddemarengs

  • 200 g hasselnøddekerner (ca. 3 dl)
  • 125 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 2 passionfrugter
  • 500 g blandede friske bær, fx hindbær, brombær og blåbær
  • 1 spsk flydende honning

Pynt

  • finthakkede pistacienødder
  • citronmelisse

Fremgangsmåde:

Softice

Begynd med at gøre softicen klar efter anvisningen på emballagen. I ismaskinen i ca. ½ time eller i fryseren ca. 3½ time.

Nøddemarengs

Bag nødderne midt i ovnen. Afkøl dem let og kom nødderne i en lille hurtighakker og hak dem meget fint. Bland de hakkede nødder med sukker. Pisk æggehviderne stive og vend nøddeblandingen i. Tegn 12 små cirkler (a ca. 8 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Sæt ca. 2 spsk æggehvideblanding i hver cirkel og smør "dejen" ud i cirklerne. Lav en fordybning i midten med en våd ske. Bag bundene i ovnen til de er tørre og let gyldne. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Flæk passionsfrugterne, skrab indmaden ud og bland den forsigtigt med bær og honning.

Tag softicen ud af fryseren og pisk den bløde iscreme i ca. 3 min. til den er ensartet og cremet.

Læg marengsbundene på tallerkener og anret bær og softice herpå. Pynt med pistacienødder og citronmelisseblade og server straks.

Bagetid for nødder

Ca. 10 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for marengs

Ca. 1 time ved 125° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 41 %
Print