Oksemørbrad med pommes Anna og baconsauce
•
&format=webp)
Lavtemperaturstegt oksemøbrad (eller langtidsstegt - det kommer ud på et). Lækkert mørt, rødt oksekød sammen med delikat tilbehør. En fin hovedret til gæster......som tager lidt tid at lave, men det meste kan gøres klar dagen før.
Ingredienser
Pommes Anna
¾ kg
Skrællede melede kartofler
|
|
---|---|
¾ kg
Skrællede søde kartofler
|
|
125 g
Smør - smeltet
|
|
1
Finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
2 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
Oksemørbrad
1¼ kg
Afpudset oksemørbrad
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Syltede cherrytomater
400 g
Skyllede cherrytomater
|
|
---|---|
2 dl
Lagereddike
|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
5
Hele nelliker
|
Baconsauce
125 g
Bacon i tern
|
|
---|---|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 dl
Vand
|
|
2 spsk
Finthakket frisk timian
|
|
2 spsk
Koncentreret kalvefond
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1 tsk
Saucejævner
|
Pynt
Sorte sesamfrø
|
---|
Tilbehør
750 g
Dampede blandede grøntsager fx romanescokål i små buketter, edamamebønner og flækkede slikærter
|
---|
Sådan gør du
Pommes Anna
Oksemørbrad
Syltede cherrytomater
Baconsauce
Kødet bliver mere rødt (men ikke råt), når du lavtemperatursteger. Er du ikke til meget rødt kød, kan du i stedet stege den brunede oksemørbrad i ca. 45 min. ved 200°, til en centrumstemperatur på 55-58°.
Har du lyst til en mere klassisk pommes anna uden søde kartofler, så har du den her: pommes anna
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24735 kJ / 5912 kcal
Næringsindhold pr. 100g
507 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 23 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 22,8 % | 6,8 g |
Fedt: | 54,2 % | 7,4 g |
