Oksemørbrad med pommes Anna og baconsauce - Opskrifter - Arla

Oksemørbrad med pommes Anna og baconsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

Lavtemperaturstegt oksemøbrad (eller langtidsstegt - det kommer ud på et). Lækkert mørt, rødt oksekød sammen med delikat tilbehør. En fin hovedret til gæster......som tager lidt tid at lave, men det meste kan gøres klar dagen før.

Ingredienser

Antal portioner

Pommes Anna

  • ¾ kg skrællede melede kartofler
  • ¾ kg skrællede søde kartofler
  • 125 g smør - smeltet
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 spsk finthakkede friske timianblade
  • 2½ tsk groft salt

Oksemørbrad

  • 1¼ kg afpudset oksemørbrad
  • 50 g smør
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Syltede cherrytomater

  • 400 g skyllede cherrytomater
  • 2 dl lagereddike
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 5 hele nelliker

Baconsauce

Pynt

  • sorte sesamfrø

Tilbehør

  • 750 g dampede blandede grøntsager fx romanescokål i små buketter, edamamebønner og flækkede slikærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Pommes Anna

Skær de 2 slags kartofler i så tynde skiver, som muligt. Kom bagepapir i en bradepande (ca. 5 x 20 x 30 cm). Læg kartoflerne i lag med lidt smør, løg, timian og salt på hvert lag. Dæk med et stykke bagepapir og stil et tungt fad eller lignende ovenpå, så kartoflerne ligger i pres. Bag pommes Anna'en midt i ovnen. Stil den, stadig i pres, i køleskabet i mindst 2 timer - og allerhelst til næste dag. Skær pommes Anna'en i firkanter og lun dem på en plade med alufolie øverst i ovnen.

Oksemørbrad

Del evt. oksemørbraden i 2 stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun mørbraden på alle sider i ca. 4 min. Kom den i et ovnfast fad, drys med salt og peber og steg mørbraden midt i ovnen. Tag kødet ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være 58-60°. Lad kødet hvile tildækket og skær det i skiver ved serveringen.

Syltede cherrytomater

Prik mange små huller i tomaterne, fx med en kødnål. Bring eddike, sukker og nelliker i kog i en gryde. Tilsæt tomaterne, bring atter i kog ved kraftig varme og tag gryden af varmen, så snart tomaterne begynder at revne. Lad tomaterne køle af i lagen - tomaterne får endnu mere smag, hvis de bliver lavet dagen før.

Baconsauce

Kom baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom tomatpuréen i panden og rist den i baconfedtet ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt vand og giv det et opkog under omrøring. Kom blandingen i en gryde sammen med timian, kalvefond og flødefraiche. Bring saucen i kog og tilsæt saucejævner. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Hak den stegte bacon fint. Kom den i saucen, varm godt igennem og smag til - lige inden serveringen. Tilsæt evt. salt - det afhænger meget af hvor salt din bacon er.

Bagetid for pommes Anna

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Stegetid for oksemørbrad

Ca. 2 timer ved 90° - traditionel ovn.

Luning af pommes Anna

Grill: Ca. 5 min.

Tip

Kødet bliver mere rødt (men ikke råt), når du lavtemperatursteger. Er du ikke til meget rødt kød, kan du i stedet stege den brunede oksemørbrad i ca. 45 min. ved 200°, til en centrumstemperatur på 55-58°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: