Marineret oksemørbrad og saltkartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(106 vurderinger)

60+ min

En flot gæsteret som vil gøre sig med sit lækre kød og sine smukt farvede grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner

Marineret oksemørbrad

  • 1200 g oksemørbrad
  • friskkværnet peber
  • 1 dl cognac
  • 3 brede strimler appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk grønne madagaskarpeberkorn - uden lage
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl vand

Saltkartofler

  • 1½ kg små, faste kartofler, fx nix pille
  • 1½ liter vand
  • 300 g groft salt (ca. 2¾ dl)
  • 50 g smør

Grøntsager

  • 25 g smør
  • 5 rødløg i tynde både
  • 300 g slikærter
  • 1 sharonfrugt i halve både
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Pynt

  • appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret oksemørbrad

Fjern eventuelle hinder og sener fra mørbraden og drys den med peber. Kom kødet i en plasticpose egnet til madvarer sammen med cognac, appelsinskal og madagaskarpeber. Luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 2 timer - vend et par gange. Tag kødet op af marinaden (gem marinaden) og dup kødet tørt. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys kødet med salt og brun mørbraden på alle sider (ca. 3 min. i alt). Kom vandet i en bradepande (ca. 22 x 30 cm) og læg den brunede mørbrad på ovnens rist - ovenover. Steg kødet midt i ovnen. Hvis bradepanden er ved at koge tør så tilsæt lidt mere vand. Tag stegen ud efter ca. 1 time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 58°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 5 min. Stil mørbraden tildækket og hold den varm - gem skyen. Skru op for ovnen.

Saltkartofler

Skrub imens kartoflerne. Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Skær smørret i mindre stykker og lad det smelte sammen med kartoflerne. Hæld kartofler og smør ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Grøntsager

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt ærter og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt sharonfrugt, salt og peber og varm grøntsagerne godt igennem. Smag til.

Sauce

Kom marinade og sky i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg til der er ca. 1 dl tilbage. Si skyen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt fløde, salt og peber og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt kulør og smag til.

Stegetid for oksemørbrad

Ca. 65 min. ved 100°.

Stegetid for kartofler

Ca. 15 min. ved 250°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Luksusretter bør ledsages af luksusvin, så find en rigtig god chateauneuf-du-pape til denne lækre ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød