Marineret oksemørbrad og saltkartofler
4 timer 30 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
En flot gæsteret som vil gøre sig med sit lækre kød og sine smukt farvede grøntsager.
Ingredienser
Marineret oksemørbrad
1200 g
Oksemørbrad
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Cognac
|
|
3
Brede strimler appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Grønne madagaskarpeberkorn - uden lage
|
|
25 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Vand
|
Saltkartofler
1½ kg
Små, faste kartofler, fx nix pille
|
|
---|---|
1½ liter
Vand
|
|
300 g
Groft salt (ca. 2¾ dl)
|
Grøntsager
25 g
Smør
|
|
---|---|
5
Rødløg i tynde både
|
|
300 g
Slikærter
|
|
1
Kaki eller sharonfrugt i halve både
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sauce
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ tsk
Saucejævner
|
|
Kulør
|
Pynt
Appelsinskal (usprøjtet) i meget tynde strimler
|
|
---|---|
Frisk timian
|
Sådan gør du
Marineret oksemørbrad
Saltkartofler
Grøntsager
Sauce
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17354 kJ / 4148 kcal
Næringsindhold pr. 100g
288 kJ / 69 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 29,4 % | 5 g |
Kulhydrat: | 36,3 % | 6,2 g |
Fedt: | 34,3 % | 2,7 g |