Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør
60+ min

Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.

Antal portioner

Persillepestosmør

Ostekartofler

  • 1¼ kg skrubbede melede kartofler i halve
  • 1 tsk groft salt
  • 1 oksemørbrad (ca. 1½ kg)
  • ¾ tsk groft salt
  • 200 g lufttørret bacon i tynde skiver

Tomater på stilk

  • 600 g cocktailtomater på stilk
  • 1 tsk olivenolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostekartofler, fortsat

Skorzonerrødder

  • 1 kg skorzonerrødder
  • 25 g smør
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • ¾ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Persillepestosmør

Bland alle ingredienser i en hurtighakker. Form smørret til en rulle og læg det tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Skær smørret i skiver inden serveringen.

Ostekartofler

Læg kartoflerne på en plade med bagpapir. Drys med salt og bag kartoflerne nederst i ovnen.

Fjern imens sener og hinder fra oksemørbraden, så kødet er helt pudset af. Drys kødet med salt. Læg baconskiver tæt over oksemørbraden. Kom bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Læg mørbraden på risten (gør plads til tomaterne i den ene side) og sæt stegen over kartoflerne efter ca. 20 min. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile og skær den i skiver - lige inden serveringen.

Tomater på stilk

Skyl tomaterne og tør dem. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med olie og drys med salt og peber. Bag tomaterne ved siden af mørbraden de sidste 20 min.

Ostekartofler, fortsat

Tag kartoflerne ud efter ca. 40 min. (når tomaterne skal i ovnen). Drys med chili og ost og bag kartoflerne færdige de sidste 20 min.

Skorzonerrødder

Skræl skorzonerrødderne, fjern enderne og skær rødderne i tykke, skrå stykker. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande Steg skorzonerrødderne i ca. 3 min. Tilsæt persille og salt, vend godt rundt og smag til.

Tips

Du kan ordne skorzonerrødderne i god tid. Opbevar dem i køleskabet i mælk tilsat lidt citronsaft (det skiller, men skal alligevel kasseres). Skyl og tør skorzonerrødderne inden du steger dem. I stedet for lufttørret bacon kan du bruge almindelig bacon. Så skal du udelade salt på kødet og i stedet drysse med lidt peber.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Stegetid for oksemørbrad

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for tomater

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 24760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

En rigtig god rødvin fra Toscana vil være dejlig hertil. Brunello di montalcino, rosso di montalcino eller chianti classico Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til tomat