Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

60+ min
En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.

Sådan gør du

Persillepestosmør
  • Bland alle ingredienser i en hurtighakker. Form smørret til en rulle og læg det tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Skær smørret i skiver inden serveringen.
Ostekartofler
  • Læg kartoflerne på en plade med bagpapir. Drys med salt og bag kartoflerne nederst i ovnen.
  • Fjern imens sener og hinder fra oksemørbraden, så kødet er helt pudset af. Drys kødet med salt. Læg baconskiver tæt over oksemørbraden. Kom bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Læg mørbraden på risten (gør plads til tomaterne i den ene side) og sæt stegen over kartoflerne efter ca. 20 min. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile og skær den i skiver - lige inden serveringen.
Tomater på stilk
  • Skyl tomaterne og tør dem. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med olie og drys med salt og peber. Bag tomaterne ved siden af mørbraden de sidste 20 min.
Ostekartofler, fortsat
  • Tag kartoflerne ud efter ca. 40 min. (når tomaterne skal i ovnen). Drys med chili og ost og bag kartoflerne færdige de sidste 20 min.
Skorzonerrødder
  • Skræl skorzonerrødderne, fjern enderne og skær rødderne i tykke, skrå stykker. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande Steg skorzonerrødderne i ca. 3 min. Tilsæt persille og salt, vend godt rundt og smag til.
Bagetid for kartofler
  • Ca. 1 time ved 175° - varmluft.
Stegetid for oksemørbrad
  • Ca. 40 min. ved 175° - varmluft.
Bagetid for tomater
  • Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.
Mere inspiration

Klassisk ret med oksemørbrad, skinke, svampe og sprød butterdej - lækker gæstemad.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(37)
Velbekomme!
Tips

Du kan ordne skorzonerrødderne i god tid. Opbevar dem i køleskabet i mælk tilsat lidt citronsaft (det skiller, men skal alligevel kasseres). Skyl og tør skorzonerrødderne inden du steger dem. I stedet for lufttørret bacon kan du bruge almindelig bacon. Så skal du udelade salt på kødet og i stedet drysse med lidt peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18110 kJ / 4328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 12 % 3,7 g
Kulhydrat: 36 % 11,1 g
Fedt: 52 % 7,4 g

Ingredienser

Persillepestosmør
Blødt smør
125 g
Blade af bredbladet persille
2 dl
Ristede pinjekerner
1½ spsk
Et nip groft salt
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
3 spsk
Ostekartofler
Skrubbede melede kartofler i halve
1¼ kg
Groft salt
1 tsk
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
1
Groft salt
¾ tsk
Lufttørret bacon i tynde skiver
200 g
Tomater på stilk
Cocktailtomater på stilk
600 g
Olivenolie
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Ostekartofler, fortsat
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
150 g
Skorzonerrødder
Skorzonerrødder
1 kg
Smør
25 g
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Groft salt
¾ tsk