Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.
Ingredienser
Persillepestosmør
125 g
Blødt smør
|
|
---|---|
2 dl
Blade af bredbladet persille
|
|
1½ spsk
Ristede pinjekerner
|
|
Et nip groft salt
|
|
3 spsk
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Ostekartofler
1¼ kg
Skrubbede melede kartofler i halve
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
1
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Lufttørret bacon i tynde skiver
|
Tomater på stilk
600 g
Cocktailtomater på stilk
|
|
---|---|
1 tsk
Olivenolie
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Ostekartofler, fortsat
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
---|---|
125 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Skorzonerrødder
1 kg
Skorzonerrødder
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Persillepestosmør
Ostekartofler
Tomater på stilk
Ostekartofler, fortsat
Skorzonerrødder
Du kan ordne skorzonerrødderne i god tid. Opbevar dem i køleskabet i mælk tilsat lidt citronsaft (det skiller, men skal alligevel kasseres). Skyl og tør skorzonerrødderne inden du steger dem. I stedet for lufttørret bacon kan du bruge almindelig bacon. Så skal du udelade salt på kødet og i stedet drysse med lidt peber.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17698 kJ / 4230 kcal
Næringsindhold pr. 100g
517 kJ / 124 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 11,7 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 36,7 % | 11,2 g |
Fedt: | 51,6 % | 7,2 g |