Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør
  • Arla
  • Opskrifter
  • Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

Oksemørbrad i svøb med ostekartofler og persillepestosmør

60+ min
En raffineret gæsteret, fx til nytårsaften. Du kan gøre det meste klar i god tid, så der ikke er noget stress lige inden gæsterne kommer.
https://www.arla.dk/opskrifter/oksemorbrad-i-svob-med-ostekartofler-og-persillepestosmor/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Stegetid for oksemørbrad:

Ca. 40 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for tomater:

Ca. 20 min. ved 175° - varmluft.

Persillepestosmør
  • Bland alle ingredienser i en hurtighakker. Form smørret til en rulle og læg det tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Skær smørret i skiver inden serveringen.
Ostekartofler
  • Læg kartoflerne på en plade med bagpapir. Drys med salt og bag kartoflerne nederst i ovnen.
  • Fjern imens sener og hinder fra oksemørbraden, så kødet er helt pudset af. Drys kødet med salt. Læg baconskiver tæt over oksemørbraden. Kom bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Læg mørbraden på risten (gør plads til tomaterne i den ene side) og sæt stegen over kartoflerne efter ca. 20 min. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 55°. Lad stegen hvile og skær den i skiver - lige inden serveringen.
Tomater på stilk
  • Skyl tomaterne og tør dem. Klip tomaterne i mindre klaser og fordel dem i et fladt, ovnfast fad. Pensl tomaterne med olie og drys med salt og peber. Bag tomaterne ved siden af mørbraden de sidste 20 min.
Ostekartofler, fortsat
  • Tag kartoflerne ud efter ca. 40 min. (når tomaterne skal i ovnen). Drys med chili og ost og bag kartoflerne færdige de sidste 20 min.
Skorzonerrødder
  • Skræl skorzonerrødderne, fjern enderne og skær rødderne i tykke, skrå stykker. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande Steg skorzonerrødderne i ca. 3 min. Tilsæt persille og salt, vend godt rundt og smag til.

Du kan ordne skorzonerrødderne i god tid. Opbevar dem i køleskabet i mælk tilsat lidt citronsaft (det skiller, men skal alligevel kasseres). Skyl og tør skorzonerrødderne inden du steger dem. I stedet for lufttørret bacon kan du bruge almindelig bacon. Så skal du udelade salt på kødet og i stedet drysse med lidt peber.

Energiindhold for hele retten:

17698 kJ / 4230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

517 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 11,7 % 3,6 g
Kulhydrat: 36,7 % 11,2 g
Fedt: 51,6 % 7,2 g
Mere inspiration

Klassisk ret med oksemørbrad, skinke, svampe og sprød butterdej - lækker gæstemad.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(41)

Ingredienser

Persillepestosmør
125 g Blødt smør
2 dl Blade af bredbladet persille
1½ spsk Ristede pinjekerner
Et nip groft salt
3 spsk Revet cheddar- og maasdammerost
Ostekartofler
1¼ kg Skrubbede melede kartofler i halve
1 tsk Groft salt
1 Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
¾ tsk Groft salt
200 g Lufttørret bacon i tynde skiver
Tomater på stilk
600 g Cocktailtomater på stilk
1 tsk Olivenolie
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ostekartofler, fortsat
1 spsk Finthakket rød chilipeber
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
Skorzonerrødder
1 kg Skorzonerrødder
25 g Smør
1 dl Grofthakket bredbladet persille
¾ tsk Groft salt