Beef Wellington - Opskrifter - Arla

Beef Wellington

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Beef Wellington er en vaskeægte klassiker, der stadig holder den dag i dag. Lav Beef Wellington næste gang dine gæster rigtig skal forkæles.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 oksemørbrad (ca. 1½ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 25 g smør
  • 250 g champignoner i mindre stykker
  • 1 grofthakket skalotteløg
  • 6 skiver serrano skinke
  • 1 plade butterdej (ca. 24x40 cm)
  • sammenpisket æg

Svampe-æblestuvning

  • 4 røde æbler (ca. 450 g)
  • 15 g smør
  • 4 grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
  • 400 g rensede svampe fx. portobello, Karl Johan eller børgehatte i mundrette stykker
  • 4 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 oksebouillon-terning
  • 125 g skyllede blåbær
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Afpuds mørbraden. Skær ender og mørbradhoved af, så der er et ensartet stykke kød (ca. 35 cm). Drys det hele stykke mørbrad med salt. Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits mørbraden hele vejen rundt - ca. 4 min. i alt. Læg den til side.

Skær mørbradender og -hoved i mindre stykker. Kom dem i en foodprocessor og tilsæt salt. Kør det sejt i ca. 1 min., tilsæt fløde og æg og kør farsen i yderligere ca. 30 sek.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og løg i ca. 3 min. Lad det køle af og vend det sammen med farsen.

Læg skinkeskiverne tæt ved siden af hinanden på et stykke plastfilm. Smør farsen på skinken og læg mørbraden i midten. Rul skinke og fars stramt omkring mørbraden - luk pakken godt sammen og lad mørbraden hvile i køleskabet i ca. ½ time.

Lad en plade blive godt varm i ovnen. Læg imens dejen på et stykke bagepapir. Tag mørbraden ud af filmen og læg den på midten af dejen. Pensl dejen omkring mørbraden med æg og luk pakken godt sammen om kødet. Stil Beef Wellingtonen med lukningen nedaf. Pensl med æg og rids forsigtigt, med en urtekniv, et mønster i butterdejsoverfladen - med let hånd. Træk bagepapiret med Beef Wellington over på den varme plade og bag midt i ovnen.

Svampe-æblestuvning

Flæk æblerne på tværs og fjern kernehusene. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg æblerne med skærefladen nedaf i ca. 3 min. Tilsæt løg og svampe og steg i yderligere ca. 3 min. - under låg - rør af og til. Tilsæt fløde, bouillon, salt og peber og lad det koge i yderligere i ca. 5 min. uden låg - rør af og til. Anret svampe-æblestuvningen i et fad, drys med blåbær og persille.

Ved serveringen

Skær pæne brede stykker af Beef Wellington og server dem sammen med svampe-æblestuvningen og kartofler.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 29870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: