Beef Wellington

Beef Wellington

60+ min
Beef Wellington er en oplagt og klassisk gæsteret, og særligt i denne opskrift, som kan forberedes i forvejen. Beef Wellington er en velsmagende og imponerende klassisk kombination af oksemørbrad, skinke, svampe og sprød butterdej - virkelig fantastisk. Dejlig smag, forskellige konsistenser og en herlig sprød overflade. Vi har valgt at servere en skøn stuvning med æbler, svampe og blåbær til. Man føler sig rigtig godt forkælet, når der sættes Beef Wellington på bordet.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Beef Wellington
  • Afpuds mørbraden og skær ende og mørbradhoved af, så der er et ensartet stykke kød (ca. 35 cm). Drys det hele stykke mørbrad med salt. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden hele vejen rundt - ca. 4 min. i alt. Læg den til side og tør panden af.
  • Skær mørbradende og -hoved i mindre stykker. Kom dem i en foodprocessor og tilsæt salt. Kør kødet sejt i ca. 1 min., tilsæt fløde og æg og kør farsen i yderligere ca. 30 sek.
  • Lad smørret smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og løg i ca. 3 min. Lad det køle af og vend det sammen med farsen.
  • Læg skinkeskiverne tæt ved siden af hinanden på et stykke plastfilm.
  • Smør farsen på skinken og læg mørbraden i midten. Rul skinke og fars stramt omkring mørbraden - luk pakken godt sammen og lad mørbraden hvile i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad en plade blive godt varm i ovnen.
  • Læg imens dejen på et stykke bagepapir. Tag mørbraden ud af filmen og læg den på midten af dejen.
  • Pensl dejen omkring mørbraden med æg og luk pakken godt sammen om kødet. Stil Beef Wellingtonen med lukningen nedaf.
  • Pensl med æg og rids forsigtigt, med en urtekniv, et mønster i butterdejsoverfladen - med let hånd.
  • Træk bagepapiret med Beef Wellington over på den varme plade og bag midt i ovnen.
Svampe-æblestuvning
  • Flæk æblerne på tværs og fjern kernehusene.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg æblerne med skærefladen nedad i ca. 3 min.
  • Tilsæt løg og svampe og steg i yderligere ca. 3 min. - under låg - rør af og til.
  • Tilsæt fløde, fond, salt og peber og lad det koge i yderligere i ca. 5 min. uden låg - rør af og til.
  • Anret svampe-æblestuvningen i et fad, drys med blåbær og persille.
Servering af Beef Wellington
  • Skær pæne brede stykker af Beef Wellington og server dem sammen med svampe-æblestuvningen og kartofler.
Forbered i god tid

Du kan gøre Beef Wellington klar dagen før. Gør stegen helt klar - og sæt den direkte fra køleskab i den varme ovn. Beregn 5-10 minutters længere stegetid.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17699 kJ / 4230 kcal

Næringsindhold pr. 100g

483 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 8 % 2,3 g
Kulhydrat: 36,4 % 10,3 g
Fedt: 55,6 % 7,3 g
Mere inspiration

Dette er en mindre kostbar udgave af Beef Wellington - men den smager også godt.

Ingredienser

Beef Wellington
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
1
Groft salt
1 tsk
Smør
10 g
Groft salt
1 tsk
Piskefløde
1 dl
Sammenpisket æg
½
Smør
25 g
Champignoner i mindre stykker
250 g
Grofthakket skalotteløg
1
Serrano skinke
6 skiver
Butterdej (ca. 24x40 cm)
1 plade
Sammenpisket æg
Svampe-æblestuvning
Røde æbler (ca. 450 g)
4
Smør
15 g
Grofthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
4
Rensede svampe, fx portobello, Karl Johan eller børgehatte i mundrette stykker
400 g
Piskefløde
4 dl
Koncentreret oksefond
1 spsk
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
Skyllede blåbær
125 g
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Tilbehør
Kogte kartofler
1½ kg