Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(92 vurderinger)

60+ min

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn er en velsmagende opskrift som egner sig fantastisk til fest. Glæd dig til at nyde denne lækre ret.

Ingredienser

Antal portioner

Saltdej

  • 300 g fint salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 2 dl vand
  • 2 spsk rapsolie

Oksemørbrad i dej

  • 25 g smør
  • 750 g afpudset oksemørbrad
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • friskkværnet peber

Kartofler i ovn

  • 750 g kartofler
  • ½ grofthakket porrer (ca. 50 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g smør
  • 300 g grøn salat

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Saltdej

Bland salt og hvedemel. Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).

Oksemørbrad i dej

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.

Kartofler i ovn

Kartofler i ovn: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne og fordel smørklatter hist og her.

Tag oksemørbraden ud af ovnen og hold mørbraden varm i dejen. Bag kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen - dejen kan ikke spises. Skær kødet i skiver og server det sammen med kartofler, kold eller lun sherrysauce og grøn salat.

Bagetid for oksemørbrad

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

En klassisk vin til oksemørbrad er en god bordeaux, og selvom tilberedningsmetoden ikke er klassisk, vinder Bordeaux også denne gang Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød