Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

60+ min
Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn er en velsmagende opskrift som egner sig fantastisk til fest. Glæd dig til at nyde denne lækre ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/saltindbagt-oksemorbrad-med-kartofler-i-ovn/

Sådan gør du

Saltdej
  • Bland salt og hvedemel.
  • Tilsæt vand og olie og ælt dejen godt sammen.
  • Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).
Oksemørbrad i dej
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun oksemørbraden ca. 3 min. i alt.
  • Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen.
  • Rist rosmarin og persille få minutter i smørret. Fordel de ristede krydderurter på mørbraden og drys med peber.
  • Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op.
  • Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Kartofler i ovn
  • Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min.
  • Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle.
  • Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme.
  • Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne og fordel smørklatter hist og her.
  • Tag oksemørbraden ud af ovnen og hold mørbraden varm i dejen.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager.
  • Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen - dejen kan ikke spises.
  • Skær kødet i skiver og server det sammen med kartofler og grøn salat.
Energiindhold for hele retten:

11177 kJ / 2671 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 28,1 % 7,9 g
Kulhydrat: 23,3 % 6,6 g
Fedt: 48,6 % 6,3 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på indbagt oksemørbrad med lækkert tilbehør.

Beef Wellington
60+ min
Beef Wellington
(42)

Ingredienser

Saltdej
300 g Fint salt
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
2 dl Vand
2 spsk Rapsolie
Oksemørbrad i dej
25 g Smør
750 g Afpudset oksemørbrad
1 tsk Tørret rosmarin
1 dl Hakket frisk kruspersille
Friskkværnet peber
Kartofler i ovn
750 g Kartofler
½ Grofthakket porre (ca. 50 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
75 g Smør
300 g Grøn salat
Indkluderet i opskriften