Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn
60+ min

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn er en velsmagende opskrift som egner sig fantastisk til fest. Glæd dig til at nyde denne lækre ret.
Fryseegnet
Bedømmelse (72 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn

Saltindbagt oksemørbrad med kartofler i ovn er en velsmagende opskrift som egner sig fantastisk til fest. Glæd dig til at nyde denne lækre ret.

Antal portioner

Saltdej

  • 300 g fint salt
  • 300 g hvedemel
  • 2 dl vand
  • 2 spsk rapsolie

Oksemørbrad i dej

  • 750 g oksemørbrad
  • 25 g smør
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • friskkværnet peber

Kartofler i ovn

  • 750 g kartofler
  • ½ grofthakket porre
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g smør
  • 300 g grøn salat

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Saltdej

Bland salt og hvedemel sammen. Tilsæt vand og olie, og ælt dejen godt sammen. Rul den ud til en plade (ca. 30 x 40 cm).

Oksemørbrad i dej

Lad smørret gyldne i en pande, og brun oksemørbraden i 3 min. i alt. Tag oksemørbraden op og læg den midt på dejpladen. Rist rosmarin og persille få min. i resten af smørret. Fordel de ristede krydderurter over mørbraden og drys med peber. Luk enderne af dejen ind over mørbraden. Læg derefter den ene langside op og pensl kanten med lidt vand. Læg derefter den anden side op. Læg mørbraden med sammenføjningen nedad på et stykke bagepapir i en bradepande og bag den midt i ovnen.

Kartofler i ovn

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Tryk væden af i et klæde eller køkkenrulle. Fordel halvdelen af kartoflerne i 4-6 smurte, flade ovnfaste portionsforme. Drys med porrer, salt og peber. Afslut med resten af kartoflerne, og fordel smørklatter hist og her. Bag først oksemørbraden midt i ovnen. Tag den ud og hold den varm. Bag dernæst kartoflerne midt i ovnen. Oksemørbraden har godt af at hvile, mens kartoflerne bager. Skær ved serveringen mørbraden fri af saltdejen. Dejen kan ikke spises. Mørbraden kan serveres kold.

Bagetid for oksemørbrad

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for kartofler

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Mørbraden kan fryses i saltdejen, inden bagning

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot Bordeaux, Frankrig

En klassisk vin til oksemørbrad er en god bordeaux, og selvom tilberedningsmetoden ikke er klassisk, vinder Bordeaux også denne gang Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød