Italiensk mælkeis
30 min

Italiensk mælkeis

Ægte vanilje i isen - og så lidt hakket god chokolade - bliver det næsten bedre?
Fryseegnet
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk mælkeis

Ægte vanilje i isen - og så lidt hakket god chokolade - bliver det næsten bedre?

Antal portioner
  • 1 vaniljestang
  • ¾ liter sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 100 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på langs og kog den op sammen med mælken. Lad det stå og køle lidt af. Bland de pasteuriserede æggeblommer med sukker og pisk det luftigt. Den lune mælk piskes i æggeblandingen lidt efter lidt og varmes op i en gryde under konstant omrøring til der dannes en tyk og cremet blanding. Blandingen må ikke sætte sig fast i bunden og ikke få for meget varme. Hæld nu cremen igennem en sigte for at få vaniljestangen fra. Lad cremen afkøle lidt inden den hældes i en ismaskine og røres. Inden isen er rørt helt færdigt kan tilsættes hakket chokolade, bær eller lignende. Du får det bedste resultat på en ismaskine, men du kan også fryse is i en skål under regelmæssig omrøring. Det yderste lag fryses først til is. Det røres sammen, og sådan fortsætter man, til isen er cremet og frossen. Lige inden den stivner tilsættes den hakkede chokolade.

Tip

Det er en god ide, hvis man skal have mange gæster, at kugle isen op på forhånd i bakker i fryseren - lige klar til at servere.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 43 %
Print