Italiensk mælkeis
Hjemmelavet italiensk mælkeis - uhm, det smager bare godt. Den italienske is er uden fløde, men med ægte vanilje. Italiensk mælkeis består udelukkende af mælk, æggeblommer, sukker´og vanilje - og i denne opskrift lidt hakket god mørk chokolade. Du kan klare dig uden ismaskine, men den hjemmelavede italienske mælkeis bliver bare bedre med.....
Ingredienser
Italiensk mælkeis
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
¾ liter
Mælk
|
|
6
Æggeblommer
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
100 g
Hakket mørk chokolade
|
Sådan gør du
Italiensk mælkeis
Du får det bedste resultat på en ismaskine, men du kan også fryse is i en skål og røre regelmæssigt i isen mens den fryser ind. Lige inden iisen er helt frosset skal du tilsætte den hakkede chokolade.
Skal du have mange gæster er det en god ide at kugle isen op på forhånd i bakker i fryseren - lige klar til at servere. Du kan udskifte mørk chokolade med din yndlingschokolade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6314 kJ / 1509 kcal
Næringsindhold pr. 100g
604 kJ / 144 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 12,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 53,3 % | 18,9 g |
Fedt: | 34,2 % | 5,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.