Du kan bruge finthakket chokolade, som ikke har været smeltet. Det fungerer udmærket, men du får ikke de fine, tynde chokoladeflager, som ellers er karakteristisk for stracciatella isen.
Du kan køre isen i en ismaskine, inden du vender chokolade i. Kontrasten mellem den kraftige, bitre chokolade og den milde, søde is giver en spændende smagsoplevelse. Er du ikke til den bitre chokolade, kan du også bruge mørk chokolade (ca. 55% kakao), men får så ikke den samme kontrast.
6744 kJ / 1612 kcal
1034 kJ / 247 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 6 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 45,1 % | 27,4 g |
Fedt: | 48,9 % | 13,7 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.
1
Æg
|
|
---|---|
100 g
Sukker
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
2½ dl
Mælk
|
100 g
Mørk chokolade
|
---|