Stracciatella is

Stracciatella is

60+ min Dessert
Fryseegnet

Stracciatella is er en ægte italiensk klassiker. En let mælkeis med de karakteristiske tynde, mørke chokoladeflager. Vi kender stracciatella fra isbutikken, hvor den er en af de populære is, som vi vælger til vaffel eller bæger. Stracciatella is er som så meget andet italiensk mad - enkel og fremstillet af gode råvarer.

Mere inspiration

Endnu en dejlig italiensk mælkeis - det er så lækkert!

Velbekomme!
Tilberedningstip

Du kan bruge finthakket chokolade, som ikke har været smeltet. Det fungerer udmærket, men du får ikke de fine, tynde chokoladeflager, som ellers er karakteristisk for stracciatella isen.

Tips

Du kan køre isen i en ismaskine, inden du vender chokolade i. Kontrasten mellem den kraftige, bitre chokolade og den milde, søde is giver en spændende smagsoplevelse. Er du ikke til den bitre chokolade, kan du også bruge mørk chokolade (ca. 55% kakao), men får så ikke den samme kontrast.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7158 kJ / 1711 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1098 kJ / 262 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 5,7 % 3,7 g
Kulhydrat: 42,6 % 27,5 g
Fedt: 51,7 % 15,3 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser