Stracciatella is

Stracciatella is

60+ min
Fryseegnet
Stracciatella is er en ægte italiensk klassiker. En let mælkeis med de karakteristiske tynde, mørke chokoladeflager. Vi kender stracciatella fra isbutikken, hvor den er en af de populære is, som vi vælger til vaffel eller bæger. Stracciatella is er som så meget andet italiensk mad - enkel og fremstillet af gode råvarer.
https://www.arla.dk/opskrifter/stracciatella-is/

Sådan gør du

Is
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en stor skål.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til den får en tykkere konsistens, men stadig er flydende og ikke flødeskum.
  • Rør vaniljekorn, mælk og den piskede fløde i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 2-3 timer, eller til den er som en tyk grødis - rør i isen et par gange under indfrysningen.
Chokoladeflager
  • Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovn.
  • Hæld den smeltede chokolade ud på et stykke bagepapir og træk den ud i et tyndt lag (ca. 32 x 32 cm), fx med en dejskraber.
  • Træk bagepapiret over på en bageplade eller lignende og stil den i fryseren i ca. 10 min. eller i køleskabet i ca. ½ time til chokoladen er helt stivnet.
  • Knæk chokoladen i helt fine små stykker - fold bagepiret ind mod midten, kom det i en frysepose og knæk chokoladen fx med bagsiden af en grydeske (brug ikke dine hænder, da du nemt varmer chokladen op, så den klistrer sammen).
  • Læg chokoladen i køleskabet til du skal vende den i isen.
Stracciatella is
  • Vend de små chokoladestykker i den frosne, men stadig bløde is. Stil isen tilbage i fryseren og frys den helt færdig i mindst 3 timer. Stil stracciatella isen i køleskabet ca. ½ time før du vil servere, hvis den er stivfrossen.

Du kan bruge finthakket chokolade, som ikke har været smeltet. Det fungerer udmærket, men du får ikke de fine, tynde chokoladeflager, som ellers er karakteristisk for stracciatella isen.

Du kan køre isen i en ismaskine, inden du vender chokolade i. Kontrasten mellem den kraftige, bitre chokolade og den milde, søde is giver en spændende smagsoplevelse. Er du ikke til den bitre chokolade, kan du også bruge mørk chokolade (ca. 55% kakao), men får så ikke den samme kontrast.

Energiindhold for hele retten:

6744 kJ / 1612 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1034 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6 % 3,7 g
Kulhydrat: 45,1 % 27,4 g
Fedt: 48,9 % 13,7 g
Mere inspiration

Endnu en dejlig italiensk mælkeis - det er så lækkert!

Italiensk mælkeis
60+ min
Italiensk mælkeis
(46)
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

Is
1 Æg
100 g Sukker
1½ dl Piskefløde
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Mælk
Chokoladeflager
100 g Mørk chokolade