Yoghurtis

Yoghurtis

10 timer
Arbejdstid: 30 min
Yoghurtis eller frozen yoghurt er en frisk, let syrlig og lækker is. Vi laver vores yoghurtis med græsk inspireret yoghurt, som er cremet og giver et perfekt modspil til piskefløden. Yoghurtisen er sødet med en mild akaciehonning - og sammen med vaniljekorn giver det den bedste yoghurtis.
https://www.arla.dk/opskrifter/yoghurtis/

Sådan gør du

Yoghurtis
  • Bland honning, vaniljekorn og yoghurt.
  • Pisk fløden til skum sammen med sukkeret. Vend flødeskummet i yoghurtblandingen.
  • Kom isblandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen til og frys isblandingen i ca. 1 time.
  • Kom den letfrosne is i en skål og rør kraftigt med en håndmixer. Kom isen tilbage i formen og stil den i fryseren.
  • Gentag efter yderligere 1 time og frys derefter isen i mindst 8 timer.
  • Stil isen i køleskabet ca. 45 min. før serveringen.

Yoghurtisen kan fryses i en ismaskine.

Energiindhold for hele retten:

6192 kJ / 1480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1034 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 4,4 % 2,7 g
Kulhydrat: 26,9 % 16,4 g
Fedt: 68,7 % 19,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Yoghurtis
¼ liter Græsk yoghurt
½ dl Akaciehonning
1 Vaniljestang - kornene heraf
¼ liter Piskefløde
2 spsk Sukker