Vil du hellere have vaniljeis end jordbæris - prøv denne skønne opskrift.
Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.
Erstat de friske jordbær med frosne jordbær, når jordbær ikke er i sæson. Kom de frosne jordbær, sukker og limesaft i en lille gryde og bring det i kog. Blend jordbærrene til en jævn puré og lade den afkøle, inden den vendes i iscremen.
12063 kJ / 2883 kcal
1024 kJ / 245 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 3,2 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 19,8 g |
Fedt: | 63,9 % | 17,7 g |
Jordbæris smager skønt - og hjemmelavet jordbærflødeis smager endnu bedre. Prøv denne opskrift på jordbæris som virker, uanset om du har friske eller frosne jordbær. Jordbærflødeis smager skønt i vafler, som tilbehør til frugt og kage - eller bare jordbæris med jordbæris.
Æggeblommer
|
4 |
---|---|
Sukker (ca. 85 g)
|
1 dl |
½ liter | |
Flækket vaniljestang
|
1 |
Rensede jordbær
|
400 g |
Sukker (ca. 1 dl)
|
85 g |
Friskpresset limesaft
|
2 spsk |
Sukker
|
1 spsk |
---|---|
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
1 tsk |