Jordbærispinde
60+ min

Jordbærispinde

Skøn luftig jordbæris. Er du ikke til ispinde, kan du sagtens fryse isen i én stor form.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærispinde

Skøn luftig jordbæris. Er du ikke til ispinde, kan du sagtens fryse isen i én stor form.

2 ispinde pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

Fremgangsmåde:

Blend jordbærmarmeladen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Pisk æggehviderne og dernæst fløden stiv. Vend først æggeblommer, så marmelade og til sidst de stiftpiskede æggehvider i flødeskummet. Fordel blandingen i ispindeformene og sæt lågene på. Frys ispindene i ca. 24 timer.

Ved serveringen

Dyp ispindeformene i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbær-ispindene ud.

Variation

Kom isblandingen i en metalform (ca. 1½ liter) og stil den tildækket i fryseren i ca. 24 timer. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Anret jordbærisen i kugler sammen med vanilje flødeis, frugt og en sprød kage.

Tips

I stedet for låg til formene kan man anvende træispinde. I stedet for ispindeforme kan man fryse isblandingen i små, rengjorte yoghurtbægre. I begge tilfælde dækkes bægrene med alufolie, og en træispind stikkes gennem folien ned i isblandingen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 49 %
Print