Jordbærispinde

Jordbærispinde

60+ min
Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det i æggemassen.
  • Blend jordbærmarmeladen glat, fx med en stavblender.
  • Kom ca. 1 spsk marmelade i bunden af isformene.
  • Fordel ismassen i formene og fordel resten af marmeladen i toppen af isformene.
  • Sæt bunden på og frys ispindene i min. 3 timer.
Ved serveringen
  • Dyp ispindeformen i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbærispinden ud.
Variation

Du kan erstatte jordbærmarmelade med enhver anden slags marmelade.

Tip

I stedet for låg til formene kan man anvende træispinde. I stedet for ispindeforme kan man fryse isblandingen i små metal- eller plastikkopper, evt. med en teske som pind.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6826 kJ / 1631 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1248 kJ / 298 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 2,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 40,3 % 29,6 g
Fedt: 56,9 % 19,2 g
Relateret video
Jordbærispinde

Lækre hjemmelavede vaniljeispinde med jordbærmarmelade - eller hvilken som helst anden marmelade. Har du ikke ispindeforme, kan ispindene laves i plastikkopper.

Ingredienser

Æggeblommer
2
Sukker
2 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
Piskefløde
2½ dl
Jordbærmarmelade
2 dl
Ispindeforme (á ca. 1 dl)
6