Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade

60+ min
Uhm! smagen af sommer. En smuk og smagfuld rød jordbærmarmelade. Spis den på brød, til pandeager eller brug den som fyld i fx en lagkage.
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarmarmelade/

Sådan gør du

Jordbærmarmelade
  • Del jordbærrene i kvarte og kom dem i en tykbundet gryde sammen med citronsaft, vand og vanilje.
  • Bring i kog og lad jordbærrene koge ved jævn til svag varme og under låg i ca. 8 min. - rør af og til.
  • Tilsæt syltesukker, bring atter i kog og kog marmeladen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Hæld jordbærmarmeladen i rengjorte glas og lad den køle af. Opbevar jordbærmarmeladen på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Hvis du synes marmeladen er for sød, kan du tilsætte ekstra citronsaft.

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Energiindhold for hele retten:

3065 kJ / 733 kcal

Næringsindhold pr. 100g

584 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 1 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,3 % 33,8 g
Fedt: 0,7 % 0,1 g

Ingredienser

Jordbærmarmelade
300 g Rensede jordbær
3 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Vand
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
150 g Syltesukker (ca. 1¾ dl)