Jordbærmarmelade med chiafrø

Jordbærmarmelade med chiafrø

10 min
Meget hurtig og nem jordbærmarmelade med chiafrø, der er med til at tykne marmeladen. Nyd den som topping på fx yoghurt eller grød, som tilbehør til pandekager eller på et godt stykke brød.

Sådan gør du

  • Kom jordbærrene i en gryde sammen med honning og bring dem i kog.
  • Kog ved svag varme og uden låg i 2-3 min. Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Mos jordbærrene til den ønskede konsistens med et piskeris - eller brug en stavblender, hvis du ønsker marmeladen helt glat.
  • Tag gryden af varmen og rør chiafrøene i.
  • Kom marmeladen på rene glas, der evt. er skyllet med atamon.

Du kan lave marmeladen med alle slags bær eller en blanding af forskellige. Der er dog forskel på, hvor søde de forskellige bær er, så husk at smage marmeladen til. Honning kan erstattes af sukker.

Energiindhold for hele retten:

2010 kJ / 480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 5,9 % 1,2 g
Kulhydrat: 78,5 % 15,9 g
Fedt: 15,6 % 1,5 g
Mere inspiration

God gammeldaws jordbærgrød - uha, det er lækkert...

Jordbærgrød
15 min
Jordbærgrød
(132)
Relateret video
Jordbærmarmelade med chiafrø

Meget hurtig og nem jordbærmarmelade med chiafrø, der er med til at tykne marmeladen. Nyd den som topping på fx yoghurt eller grød, som tilbehør til pandekager eller på et godt stykke brød.

Ingredienser

500 g Friske eller frosne jordbær
3 spsk Flydende honning
2 spsk Chiafrø
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk