Jordbærgrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(99 vurderinger)

15 min

Du ved med sikkerhed, at sommeren er på sit højeste, når der serveres lækker jordbærgrød med mælk eller fløde. Du kan lave dejlig hjemmelavet frugtgrød af stort set alle bær. Mums...!

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg jordbær
  • 1½ dl vand
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 3 dl mælk eller fløde

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og nip bærrene. Kog dem møre 2-3 min. i vand og tilsæt sukker. Rør maizenaen ud i koldt vand og rør jævningen i grøden under omrøring. Kog grøden i ca. 1 min. og smag til. Server grøden lun eller kold med mælk eller fløde til.

Følgende frugter er også velegnede til frugtgrød

Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: