Jordbærgrød
15 min
•
Du ved med sikkerhed, at sommeren er på sit højeste, når der serveres lækker jordbærgrød med mælk eller fløde. Du kan lave dejlig frugtgrød af stort set alle bær, men der er nu noget specielt over en gammeldags jordbærgrød. Her får du opskriften på hjemmelavet jordbærgrød - kan du dufte, hvor godt det smager?
Ingredienser
Jordbærgrød
½ kg
Jordbær
|
|
---|---|
1½ dl
Vand
|
|
5 spsk
Sukker
|
|
3 spsk
Majsstivelse
|
|
2 spsk
Vand
|
Tilbehør
3 dl
Mælk eller fløde
|
---|
Sådan gør du
Jordbærgrød
Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber er også velegnede til at koge frugtgrød af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2627 kJ / 628 kcal
Næringsindhold pr. 100g
247 kJ / 59 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 8,4 % | 1,2 g |
Kulhydrat: | 88,3 % | 12,8 g |
Fedt: | 3,3 % | 0,2 g |