Jordbærgrød

15 min
Jordbærgrød

Du ved med sikkerhed, at sommeren er på sit højeste, når der serveres lækker jordbærgrød med mælk eller fløde. Du kan lave dejlig frugtgrød af stort set alle bær, men der er nu noget specielt over en gammeldags jordbærgrød. Her får du opskriften på hjemmelavet jordbærgrød - kan du dufte, hvor godt det smager?

Ingredienser

Jordbærgrød

½ kg Jordbær
1½ dl Vand
5 spsk Sukker
3 spsk Majsstivelse
2 spsk Vand

Tilbehør

3 dl Mælk eller fløde

Sådan gør du

Jordbærgrød

  • Skyl og nip bærrene. Kog dem møre 2-3 min. i vand og tilsæt sukker.
  • Rør stivelsen ud i koldt vand og rør jævningen i grøden under omrøring.
  • Kog grøden i ca. 1 min. og smag til.
  • Server grøden lun eller kold med mælk eller fløde til.

Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber er også velegnede til at koge frugtgrød af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2627 kJ / 628 kcal

Næringsindhold pr. 100g

247 kJ / 59 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 8,4 % 1,2 g
Kulhydrat: 88,3 % 12,8 g
Fedt: 3,3 % 0,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbargrod/