Jordbærgrød
15 min

Jordbærgrød

Du ved med sikkerhed, at sommeren er på sit højeste, når der serveres lækker jordbærgrød med mælk eller fløde. Du kan lave dejlig hjemmelavet frugtgrød af stort set alle bær. Mums...!
Bedømmelse (58 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærgrød

Du ved med sikkerhed, at sommeren er på sit højeste, når der serveres lækker jordbærgrød med mælk eller fløde. Du kan lave dejlig hjemmelavet frugtgrød af stort set alle bær. Mums...!

Antal portioner
  • ½ kg jordbær
  • 1½ dl vand
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 3 dl mælk eller fløde

Fremgangsmåde:

Skyl og nip bærrene. Kog dem møre 2-3 min. i vand og tilsæt sukker. Rør maizenaen ud i koldt vand og rør jævningen i grøden under omrøring. Kog grøden i ca. 1 min. og smag til. Server grøden lun eller kold med mælk eller fløde til.

Følgende frugter er også velegnede til frugtgrød

Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær, brombær, ligesom blandinger af frugt - fx jordbær og rabarber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 17 %
Print