Jordbærtærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(182 vurderinger)

60+ min

Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtetærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

ca. 8 stykker

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme

Mazarinfyld

  • 100 g smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g ren, rå marcipan
  • 2 æg
  • 35 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Vaniljecreme

Jordbærgelé

  • 1 blad husblas
  • ¼ dl koncentreret jordbærsaft
  • 300 g jordbær i skiver

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen løst.
  2. Tryk den smuldrede dej ud i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanten.
  3. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  4. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Mazarinfyld

  1. Pisk smør, sukker og marcipan luftig med en håndmixer. Tilsæt æg og mel, og pisk det godt.
  2. Fordel mazarindejen i den forbagte tærtebund og bag den færdig midt i ovnen.
  3. Drys chokoladen på den varme bund og lad det smelte. Fordel det over hele bunden og lad kagen køle af, i formen, på en bagerist i ca. ½ time.

Vaniljecreme

  1. Varm forsigtigt 1 dl fløde og mælken i en tykbundet gryde.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker til flødeblandingen. Bring det i kog, under omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen med en håndmixer i ca. 2 min.
  4. Tilsæt den kogende fløde under piskning, kom blandingen tilbage i gryden og bring det i kog under omrøring i 10 sek.
  5. Fjern vaniljestangen og stil flødeblandingen tildækket i køleskabet til den er helt koldt.
  6. Pisk resten af fløden til et let skum og vend den i vaniljecremen. Fordel cremen på mazarintærten.

Jordbærgelé

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Lun jordbærsaften. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i jordbærsaften. Lad blandingen afkøle til den er lillefingervarm.
  3. Pynt imens kagen med jordbærskiver og pensl dem med den lune jordbærgeléblanding.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 60 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag