Lav en dejlig hjemmelavet blommemarmelade, når haven og butikkerne bugner af blommer. Hjemmelavet blommemarmelade får en fantastisk smuk farve, uanset om du bruger røde, blå eller gule blommer - eller måske en blanding, og så kan du selv justere sødmen. Denne blommemarmelade har en dejlig syrlighed og er knap så sød, hvilket gør den rigtig god til ost.
Når der er masser af blommer er blommechutney også en mulighed
3774 kJ / 902 kcal
559 kJ / 134 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 1,1 % | 0,4 g |
Kulhydrat: | 97,4 % | 32 g |
Fedt: | 1,5 % | 0,2 g |
Holdbarheden på marmeladen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon.
Du kan komme smuttede hele eller halve mandler i marmeladen - eller spice den op med lidt frisk chili eller ingefær.