Blommemarmelade

Blommemarmelade

Ost og ostetilbehør
Lav en dejlig hjemmelavet blommemarmelade, når haven og butikkerne bugner af blommer. Hjemmelavet blommemarmelade får en fantastisk smuk farve, uanset om du bruger røde, blå eller gule blommer - eller måske en blanding, og så kan du selv justere sødmen. Denne blommemarmelade har en dejlig syrlighed og er knap så sød, hvilket gør den rigtig god til ost.
Mere inspiration

Når der er masser af blommer er blommechutney også en mulighed

Blommechutney
1 timer
Blommechutney
(48)
Velbekomme!
Tip

Holdbarheden på marmeladen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon.

Variation

Du kan komme smuttede hele eller halve mandler i marmeladen - eller spice den op med lidt frisk chili eller ingefær.

Bemærk

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

907 kJ / 907 kcal

Næringsindhold pr. 100g

560 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,2 % 0,4 g
Kulhydrat: 97,1 % 32 g
Fedt: 1,7 % 0,3 g

Ingredienser