Blommemarmelade

Blommemarmelade

Lav en dejlig hjemmelavet blommemarmelade, når haven og butikkerne bugner af blommer. Hjemmelavet blommemarmelade får en fantastisk smuk farve, uanset om du bruger røde, blå eller gule blommer - eller måske en blanding, og så kan du selv justere sødmen. Denne blommemarmelade har en dejlig syrlighed og er knap så sød, hvilket gør den rigtig god til ost.

Sådan gør du

Blommemarmelade
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom blommer i en gryde med vaniljekorn og -stang og syltesukker.
  • Bring marmeladen langsomt i kog, og lad den koge ved jævn varme i 15-20 min.
  • Smag til. Hvis du ønsker marmelade sødere, så tilsæt lidt almindeligt sukker.
  • Tag gryden af varmen og lad marmeladen køle lidt af.
  • Hæld blommemarmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem. Opbevares i køleskabet.

Holdbarheden på marmeladen forlænges, hvis den tilsættes lidt atamon.

Du kan komme smuttede hele eller halve mandler i marmeladen - eller spice den op med lidt frisk chili eller ingefær.

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Energiindhold for hele retten:

3873 kJ / 926 kcal

Næringsindhold pr. 100g

571 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 1,1 % 0,4 g
Kulhydrat: 98,9 % 33,2 g
Fedt: 0 %
Mere inspiration

Når der er masser af blommer er blommechutney også en mulighed

Blommechutney
1 time
Blommechutney
(49)

Ingredienser

Blommemarmelade
½ Vaniljestang
500 g Blommer i mindre stykker
175 g Syltesukker
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk