Hjemmelavet vaniljeis med kondenseret mælk

Hjemmelavet vaniljeis med kondenseret mælk

15 min
Her får du opskriften på hjemmelavet vaniljeis med kondenseret mælk, som smager helt fantastisk. Du kan lave isen helt uden en ismaskine - og alligevel få en lækker og cremet konsistens på isen. Det her er måske verdens nemmeste is, der kun består af tre ingredienser. Vaniljeisen er lavet på en blanding af kondenseret mælk, fløde og vanilje - men man kan nemt tilføje mere smag eller for eksempel vende stykker af marcipan eller chokolade i isen. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt sammen med kondenseret mælk og vanilje til en ensartet og jævn masse.
  • Hæld iscremen i en form og stil den tildækket i fryseren i ca. 7 timer eller til den er gennemfrossen.

Du kan nemt give vaniljeisen mere smag ved at blande den kondenserede mælk med fx citron eller marmelade.

Energiindhold for hele retten:

9748 kJ / 2330 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1083 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 6,6 % 4,2 g
Kulhydrat: 9,8 % 6,2 g
Fedt: 83,6 % 24,5 g
Mere inspiration

Brug den hjemmelavede is med kondenseret mælk til denne skønne isdessert med kaffe.

Affogato
15 min
Affogato
(2)

Ingredienser

5 dl Piskefløde
1 dåse Kondenseret mælk
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde