Affogato

Affogato

15 min
Affogato - den nemmeste dessert for kaffeentusiaster. Affogato består af vaniljeis og varm espresso. En simpel og nem opskrift, som er den perfekte afslutning på et lækkert måltid. Espresso affogato er en italiensk dessert, som brillierer på smag og simpel teknik. Affogatoen kan med fordel færdiggøres ved bordet, så gæsterne kan se den varme espresso smelte vaniljeisen. Server affogato som det perfekte punktum med vaniljeisens sødme og den bitre espresso.

Sådan gør du

  • Kom en kugle is i fire varme glas og hæld varm espressokaffe udover desserten.
  • Servér og spis isdesserten straks.

Du kan nemt pifte isdesserten op ved fx at komme grofthakkede nødder eller chokolade over desserten. Det er heller ikke en dum idé at servere affogato med hjemmebagte cookies.

Energiindhold for hele retten:

2130 kJ / 509 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 6,5 % 1,8 g
Kulhydrat: 52,8 % 14,7 g
Fedt: 40,7 % 5,2 g
Mere inspiration

Her er opskriften på is, der er lige i øjet til Affogato.

Ingredienser

½ liter Vaniljeflødeis
2 dl Stærk espressokaffe