Tiramisu

3 timer 40 min
Arbejdstid: 40 min
Tiramisu

Tiramisu - den klassiske italienske dessert, hvis navn betyder "kvik mig op". Tiramisu er en lækker cremet dessert med mascapone og smag af kaffe og masala. Her får du en opskrift på tiramisu, som er nem at følge og lækker at spise. Du kan tilberede tiramisu i glas dagen før du vil servere, så det er virkelig nemt at slutte middagen af med en lækker og kaffesmagende dessert. Helt klassisk tiramisu - oplagt til hele årets fester - også Nytårsaften.

Ingredienser

Tiramisu

3 Æggehvider
3 Æggeblommer
4 spsk Sukker
500 g Mascarpone
2 dl Stærk kaffe
1 dl Marsala
16 Ladyfingers

Pynt

Sigtet kakaopulver

Sådan gør du

Tiramisu

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk i en anden skål æggeblommer og sukker lyst og luftigt.
  • Vend mascapone i æggeblommeblandingen. Vend forsigtigt hviderne i.
  • Bland kaffe og marsala. Dyp kagestykkerne i kaffen et kort øjeblik og del dem i tre stykker.
  • Læg creme og kagestykker lagvis i 6 glas (á ca. 4 dl) - start og slut med creme.
  • Stil desserten tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen

  • Pynt med kakaopulver drysset gennem en sigte.

Marsala kan erstattes af portvin, mørk rom eller cognac. Tiramisu kan laves i et fad (ca. 20 x 30 cm). Brug i så fald 24 lady fingers og 3 dl kaffe.

Tiramisu kan tilberedes dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14060 kJ / 3360 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1135 kJ / 271 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 10,2 % 6,8 g
Kulhydrat: 35,7 % 23,9 g
Fedt: 50 % 15,3 g
Alkohol: 4,1 %
https://www.arla.dk/opskrifter/tiramisu/