Tiramisu
3 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Tiramisu - den klassiske italienske dessert, hvis navn betyder "kvik mig op". Tiramisu er en lækker cremet dessert med mascapone og smag af kaffe og masala. Her får du en opskrift på tiramisu, som er nem at følge og lækker at spise. Du kan tilberede tiramisu i glas dagen før du vil servere, så det er virkelig nemt at slutte middagen af med en lækker og kaffesmagende dessert. Helt klassisk tiramisu - oplagt til hele årets fester - også Nytårsaften.
Ingredienser
Tiramisu
3
Æggehvider
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
500 g
Mascarpone
|
|
2 dl
Stærk kaffe
|
|
1 dl
Marsala
|
|
16
Ladyfingers
|
Pynt
Sigtet kakaopulver
|
---|
Sådan gør du
Tiramisu
Ved serveringen
Marsala kan erstattes af portvin, mørk rom eller cognac. Tiramisu kan laves i et fad (ca. 20 x 30 cm). Brug i så fald 24 lady fingers og 3 dl kaffe.
Tiramisu kan tilberedes dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14060 kJ / 3360 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1135 kJ / 271 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 10,2 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 35,7 % | 23,9 g |
Fedt: | 50 % | 15,3 g |
Alkohol: | 4,1 % |