Fragilité

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Lækker og klassisk fragilité med hasselnøddebunde og espresso smørcreme. Server denne fragilité til en god kop kaffe.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stykker

Antal portioner

Marengsbunde

  • 300 g sukker
  • 200 g ristede og afskallede hasselnøddekerner
  • 8 æggehvider
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk hasselnøddeflager

Smørcreme

  • 200 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk meget stærk espressokaffe

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengsbunde

  1. Blend ⅔ af sukkeret med hasselnødderne i ca. 1 min. - til det er helt fintdelt.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten sukkeret og salt lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer.
  3. Vend forsigtigt hasselnøddeblandingen i.

Marengsbunde fortsat

  1. Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 24 cm i diameter) - brug fx en tallerken. Gentag 2 gange.
  2. Fordel marengsblandingen indenfor de 3 cirkler. Drys den ene bund med hasselnøddeflagerne.
  3. Sæt de 3 bageplader i ovnen og bag marengsbundene. Sluk for ovnen og lad marengsbundene stå ved eftervarmen i ca. ½ time.
  4. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Smørcreme

  1. Pisk smørret luftigt i en skål. Tilsæt flormelis og kaffe undervejs og pisk indtil cremen er glat.
  2. Læg marengsbundene sammen med smørcremen, nederste bund vendes med den tørre side ned mod fadet - slut af med marengsbunden med hasselnøddeflager. Kom kagen på frost i min. 1 time.

Pynt kagen med hindbær og skovsyre og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 125° - varmluft

Tip

Kagen smager også godt fra køl.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag