Kaffeis

Kaffeis

30 min
Kaffeis er dessertversionen af den velkendte iskaffe. En cremet og skøn is med masser af kaffesmag for kaffeelskere. Det kræver hverken mange ingredienser eller lang tid i køkkenet at lave hjemmelavet kaffeis. Isen er en parfait, som består af æggeblommer, sukker og fløde. Parfait er kendetegnet ved at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket gør parfait til en lækker luftig is.

Sådan gør du

Kaffeis
  • Pisk æggeblommer, flormelis, kaffepulver og vaniljesukker luftigt.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  • Hæld blandingen i en metalform (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer - rør 4 - 5 gange under indfrysningen.
Sådan anretter du kaffeis
  • Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden servering. Anret kaffeisen og pynt med kaffebønner.
Mere inspiration

Hjemmelavet chokoladesauce smager virkelig godt til kaffeisen.

Velbekomme!
Tip

Isen kan køres på ismaskine.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6464 kJ / 1545 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1500 kJ / 358 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 20 % 17,7 g
Fedt: 75,4 % 30,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kaffeis
Æggeblommer
4
Flormelis (ca. dl)
1 dl
Frysetørret kaffepulver
1 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
3 dl
Pynt
Knuste kaffebønner