Kaffeis

Kaffeis

30 min
Kaffeis er dessertversionen af den velkendte iskaffe. En cremet og skøn is med masser af kaffesmag for kaffeelskere. Det kræver hverken mange ingredienser eller lang tid i køkkenet at lave hjemmelavet kaffeis. Isen er en parfait, som består af æggeblommer, sukker og fløde. Parfait er kendetegnet ved at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket gør parfait til en lækker luftig is.
https://www.arla.dk/opskrifter/kaffeis/

Sådan gør du

Kaffeis
  • Pisk æggeblommer, flormelis, kaffepulver og vaniljesukker luftigt.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen.
  • Hæld blandingen i en metalform (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer - rør 4 - 5 gange under indfrysningen.
Sådan anretter du kaffeis
  • Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden servering. Anret kaffeisen og pynt med kaffebønner.

Isen kan køres på ismaskine.

Energiindhold for hele retten:

6242 kJ / 1492 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1448 kJ / 346 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,8 % 4,1 g
Kulhydrat: 20,7 % 17,7 g
Fedt: 74,5 % 29,2 g
Mere inspiration

Hjemmelavet chokoladesauce smager virkelig godt til kaffeisen.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Kaffeis
4 Æggeblommer
1 dl Flormelis (ca. dl)
1 spsk Frysetørret kaffepulver
1 tsk Vaniljesukker
3 dl Piskefløde
Pynt
Knuste kaffebønner