Hjemmelavet chokoladesauce med is

Hjemmelavet chokoladesauce med is

15 min
Hjemmelavet chokoladesauce - eller chokoladesovs om man vil. Her er opskriften på den bedste chokoladesauce med fløde og en anelse smør. Den lille mængde smør gør chokoladesaucen skinnende blank og giver den helt rette konsistens - og så smager det eminent godt. Server lun chokoladesauce næste gang, der skal en ekstra lækker dessert på bordet.

Sådan gør du

Chokoladesauce
  • Del chokolade i mindre stykker.
  • Bring fløden i kog i en gryde ved jævn varme.
  • Skru ned til svag varme og tilsæt chokolade og smør. Rør til chokoladen er smeltet.
  • Server fx med is og friske bær.
Velbekomme!
Frysetip

Chokoladesaucen kan fryses.

Variation

Du kan tilsætte ½ tsk havsalt til den hjemmelavede chokoladesauce, og du har den bedste letsaltede chokoladesauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8967 kJ / 2143 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1888 kJ / 451 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,2 % 3,5 g
Kulhydrat: 25,2 % 28 g
Fedt: 71,6 % 36,5 g

Ingredienser

Chokoladesauce
Mørk chokolade
200 g
2½ dl
Smør
25 g
Tilbehør
Vaniljeflødeis
½
Blandede bær
200