Sachertorte

Sachertorte

60+ min
Sachertorte, den nærmest sagnomspundne chokoladekage, der har gået sin sejrsgang verden over. Sachertorten er opfundet af den unge kokkeelev Frans Sacher i 1832. I mange år har der været en tvist om, hvor i Wien i Østrig man serverer den originale sachertorte. Om tvisten er bilagt er uvist, men sachertorten er under alle omstændigheder en lækker sag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladekage
  • Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål over vandbad. Pisk smør, flormelis og vaniljekorn sammen.
  • Pisk æggeblommerne i, én ad gangen og rør derefter den smeltede chokolade i. Kom salt i æggehviderne og pisk dem stive.
  • Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens du stadig pisker til en fast marengs i ca. 1 min.
  • Vend melet i chokoladeblandingen og rør derefter lidt af de stiftpiskede æggehvider i. Fold, med let hånd, resten af hviderne i dejen.
  • Kom dejen i en springform med bagepapir og bag kagen midt i ovnen. Fjern formen og lad kagen køle af på en bagerist i ca. ½ ti
  • Vend kagen med toppen nedad og lad den køle helt af. Del i 3 bunde.
Abrikos
  • Blend abrikosmarmeladen. Lad stadig bunden være toppen af kagen.
  • Smør abrikosmarmelade (ca. 1¼ dl) på de 2 nederste bunde, og læg kagen sammen, så du har den glatte bund øverst. Placer kagen på et stykke bagepapir.
Chokoladeovertræk
  • Bring vand, sukker og smør i kog under omrøring i en lille gryde - til smør og sukker lige er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt chokolade og lad den smelte under omrøring.
  • Rør chokoladeovertrækket godt igennem, til det det er blankt og stadig så flydende, at du kan hælde det ud over kagen - det tager ca. 1 min.
  • Hæld forsigtigt chokoladeglasuren ud over kagen og lad det fordele sig på toppen og løbe ud over siden - undlad så vidt muligt at røre ved toppen, hvis du vil have en hel glat og blank overflade, men smør evt. kanterne med en paletkniv med noget af det chokoladeovertræk, som er løbet ned.
  • Pynt kagen med guldstøv, lad chokoladeovertrækket stivne (mindst 2 timer - og gerne til næste dag) og stil forsigtigt sachertorten på et fad.
  • Tag kagen ud mindst 1 time før den skal spises, hvis du har haft den i køleskabet. Server med letpisket flødeskum.

Kagen er en smule underbagt. Vil du have en helt gennembagt chokoladekage, kan du bage den ca. 5 min ekstra - men pas på den ikke bliver tør.

Du kan stille den chokoladeovertrukne kage i fryseren 1-2 min. Så får chokoladen et kuldechok og stivner hurtigere, uden at blive mat.

Energiindhold for hele retten:

33433 kJ / 7991 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1503 kJ / 359 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4 % 3,6 g
Kulhydrat: 43,9 % 38,8 g
Fedt: 52,1 % 21,1 g
Mere inspiration

Har du lyst til at give dig i kast med flere lækre kager?

Luksus othellolagkage
60+ min
Luksus othellolagkage
(761)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Chokoladekage
200 g Mørk chokolade, ca. 70%
150 g Blødt smør
125 g Flormelis
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
7 Æggeblommer
Et nip groft salt
7 Æggehvider
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
Abrikos
400 g Abrikosmarmelade
Chokoladeovertræk
1 dl Vand
5 spsk Sukker (ca. 1 dl)
75 g Smør
150 g Hakket mørk chokolade, ca. 70%
Pynt
Guldstøv
Tilbehør
4 dl Piskefløde pisket til let flødeskum