Sachertorte
&format=webp)
Sachertorte, den nærmest sagnomspundne chokoladekage, der har gået sin sejrsgang verden over. Sachertorten er opfundet af den unge kokkeelev Frans Sacher i 1832. I mange år har der været en tvist om, hvor i Wien i Østrig man serverer den originale sachertorte. Om tvisten er bilagt er uvist, men sachertorten er under alle omstændigheder en lækker sag.
Ingredienser
Chokoladekage
200 g
Mørk chokolade, ca. 70%
|
|
---|---|
150 g
Blødt smør
|
|
125 g
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
7
Æggeblommer
|
|
Et nip groft salt
|
|
7
Æggehvider
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
Abrikos
400 g
Abrikosmarmelade
|
---|
Chokoladeovertræk
1 dl
Vand
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
75 g
Smør
|
|
150 g
Hakket mørk chokolade, ca. 70%
|
Pynt
Guldstøv
|
---|
Tilbehør
4 dl
Piskefløde pisket til let flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Chokoladekage
Abrikos
Chokoladeovertræk
Kagen er en smule underbagt. Vil du have en helt gennembagt chokoladekage, kan du bage den ca. 5 min ekstra - men pas på den ikke bliver tør.
Du kan stille den chokoladeovertrukne kage i fryseren 1-2 min. Så får chokoladen et kuldechok og stivner hurtigere, uden at blive mat.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
33136 kJ / 7920 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1489 kJ / 356 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,1 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 38,8 g |
Fedt: | 51,6 % | 20,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
