Kagen er en smule underbagt. Vil du have en helt gennembagt chokoladekage, kan du bage den ca. 5 min ekstra - men pas på den ikke bliver tør.
Du kan stille den chokoladeovertrukne kage i fryseren 1-2 min. Så får chokoladen et kuldechok og stivner hurtigere, uden at blive mat.
33137 kJ / 7920 kcal
1489 kJ / 356 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,1 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 38,8 g |
Fedt: | 51,6 % | 20,8 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
200 g
Mørk chokolade, ca. 70%
|
|
---|---|
150 g
Blødt smør
|
|
125 g
Flormelis
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
7
Æggeblommer
|
|
Et nip groft salt
|
|
7
Æggehvider
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
400 g
Abrikosmarmelade
|
---|
1 dl
Vand
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
75 g
Smør
|
|
150 g
Hakket mørk chokolade, ca. 70%
|
Guldstøv
|
---|
4 dl
Piskefløde pisket til let flødeskum
|
---|