Sachertorte

Sachertorte

60+ min

Sachertorte, den nærmest sagnomspundne chokoladekage, der har gået sin sejrsgang verden over. Sachertorten er opfundet af den unge kokkeelev Frans Sacher i 1832. I mange år har der været en tvist om, hvor i Wien i Østrig man serverer den originale sachertorte. Om tvisten er bilagt er uvist, men sachertorten er under alle omstændigheder en lækker sag.

Mere inspiration

Har du lyst til at give dig i kast med flere lækre kager?

Velbekomme!
Tip

Kagen er en smule underbagt. Vil du have en helt gennembagt chokoladekage, kan du bage den ca. 5 min ekstra - men pas på den ikke bliver tør.

Tilberedningstip

Du kan stille den chokoladeovertrukne kage i fryseren 1-2 min. Så får chokoladen et kuldechok og stivner hurtigere, uden at blive mat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

33302 kJ / 7959 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1497 kJ / 358 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 4,2 % 3,7 g
Kulhydrat: 43,8 % 38,5 g
Fedt: 52 % 21 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser