Luksus othellolagkage
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Vores bud på den perfekte othellolagkage - med lækker creme, knas og hindbær.
Ingredienser
Vaniljecreme
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
4 dl
Mælk
|
|
2
Æg
|
|
1
Æggeblomme
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Kagebunde
4
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
Mandelmakron
1
Æggehvide
|
|
---|---|
125 g
Mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
Hindbærcoulis
100 g
Hindbær
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1½ spsk
Kakaopulver
|
|
2½ spsk
Vand
|
250 g
Marcipan
|
---|
Pynt
Friske hindbær
|
|
---|---|
Frysetørrede hindbær
|
Sådan gør du
Bagetid for kagebunde:
20-25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagetid for mandelmakron:
Ca. 20 min. ved 125° - varmluft.
Vaniljecreme
Kagebunde
Mandelmakron
Hindbærcoulis
Glasur
Opbygning af kagen
Tips
Lagkagen kan fryses uden glasur og pynt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
28398 kJ / 6787 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1161 kJ / 277 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 8,4 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 46,4 % | 31,7 g |
Fedt: | 45,2 % | 14,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.