Kartoffelmuffins

Kartoffelmuffins

35 min
Arbejdstid: 15 min
Små og delikate kartoffeltærter med hytteost og forårsløg. Her får du opskriften på nemme og lækre kartoffelmuffins - perfekt som en lille forret eller som en hovedret sammen med en salat. Tærtebunden består af kogte kartofler - dem smasher vi ned i en smurt muffinform og fylder dem med en blanding af æg, hytteost og forårsløg. De små tærter toppes med creme fraiche, laks og hakkede krydderurter. Du kan også lave én stor tærte i stedet for 12 små - det er en genial måde at bruge en rest kogte kartofler på.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmuffins/

Sådan gør du

  • Smør en muffinform (12 stk.) med smeltet smør.
  • Kom en kogt kartoffel ned i hver form og smash dem med bunden af et glas, så der kommer et hulrum.
  • Bland æg, hytteost, forårsløg, salt og peber sammen i en skål.
  • Fordel blandingen ud i kartoflerne. Bag dem i ca. 20 min. ved 220 ° - varmluft.
  • Server de små muffins med creme fraiche, røget laks og krydderurter.

Tærterne smager også dejligt uden topping - genialt til madpakken!

Energiindhold for hele retten:

4358 kJ / 1042 kcal

Næringsindhold pr. 100g

488 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22 % 6,3 g
Kulhydrat: 29 % 8,3 g
Fedt: 49 % 6,5 g
Relateret video

Små og delikate kartoffeltærter med creme fraiche og laks.

Ingredienser

20 g Smeltet smør
400 g Kogte kartofler
3 Æg
½ dl Hytteost
3 Forårsløg, fintsnittet
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
1 dl Creme fraiche
100 g Røget laks
1 dl Finthakkede krydderurter, fx purløg, dild og persille