Svampetærte med hytteost
45 min
•
Skøn svampetærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Denne tærte med svampe og hytteost er ikke svær at lave, og det er sjovt at håndtere filodejen. Svampetærten er en lækkert måltid i sig selv, men kan også bruges som tilbehør til fisk eller kød. Oplagt at lave, når det er tid for svampe - bland og brug de svampe du har - eller kan skaffe.
Ingredienser
200 g
Filodej - optøet efter anvisning på pakken
|
|
---|---|
3 spsk
Smeltet smør
|
|
1
Bagekartoffel (ca. 250 g)
|
|
250 g
Østershatte
|
|
250 g
Markchampignoner
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
250 g
Hytteost
|
|
75 g
Revet mozzarellaost
|
|
1½ spsk
Finthakkede salvieblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
450 g
Dampede grønne bønner
|
|
---|---|
240 g
Groft brød
|
Sådan gør du
Brug gerne andre svampe, både kejserhatte, bøgehatte, shiitake, portobello, kantareller, champignon og enoki svampe er velegnede i denne tærte. Du kan krydre med andre krydderurter og du kan tilsætte chili i alle afskygninger - smag til med det, du kan lide.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9717 kJ / 2322 kcal
Næringsindhold pr. 100g
480 kJ / 115 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 20,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 53,8 % | 15,2 g |
Fedt: | 25,9 % | 3,4 g |