Svampetærte med hytteost

Svampetærte med hytteost

45 min
Skøn svampetærte med en bund af filodej og cremet fyld af kartofler og svampe. Denne tærte med svampe og hytteost er ikke svær at lave, og det er sjovt at håndtere filodejen. Svampetærten er en lækkert måltid i sig selv, men kan også bruges som tilbehør til fisk eller kød. Oplagt at lave, når det er tid for svampe - bland og brug de svampe du har - eller kan skaffe.
https://www.arla.dk/opskrifter/svampetarte-med-hytteost/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Pensl filodejspladerne enkeltvis med ca. halvdelen af det smeltede smør. Læg dem lagvis på en bageplade, så der dannes én stor "bund". Dæk bunden med et fugtigt viskestykke, så dejen ikke tørrer.
  • Skræl kartoflen og skær den i meget tynde skiver. Sautér skiverne i ca. ½ spsk smør ved svag varme ca. 10 min. til de er let gyldne.
  • Rens svampene og snit dem groft. Sautér svampene ved kraftig varme uden fedtstof, først østershatte, så champignon, til de "pifter". Kom alle svampene tilbage på panden og tilsæt ca. ½ spsk smeltet smør samt hvidløg. Lad dem stege ca. 2 min.
  • Lad hytteosten dryppe godt af i en sigte.
  • Fordel hytteost, svampe, kartoffelskiver, revet ost og salvie på dejbunden og drys med salt og peber. Fold svampetærtens kanter op hele vejen rundt og pensl med det sidste smeltede smør.
  • Bag tærten midt i ovnen til kanterne er gyldne. Server straks sammen med nykogte bønner og brød.

Brug gerne andre svampe, både kejserhatte, bøgehatte, shiitake, portobello, kantareller, champignon og enoki svampe er velegnede i denne tærte. Du kan krydre med andre krydderurter og du kan tilsætte chili i alle afskygninger - smag til med det, du kan lide.

Energiindhold for hele retten:

9717 kJ / 2322 kcal

Næringsindhold pr. 100g

480 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 20,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 53,8 % 15,2 g
Fedt: 25,9 % 3,4 g

Ingredienser

200 g Filodej - optøet efter anvisning på pakken
3 spsk Smeltet smør
1 Bagekartoffel (ca. 250 g)
250 g Østershatte
250 g Markchampignoner
2 Små knuste fed hvidløg
250 g Hytteost
75 g Revet mozzarellaost
1½ spsk Finthakkede salvieblade
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
450 g Dampede grønne bønner
240 g Groft brød