Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

1 time
Pizza med stegte svampe, basilikumpesto og på toppen frisk hytteost. Om du er vegetar eller til kød, så vil du forhåbentlig blive glad af at spise denne lækre pizza.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Pizzabund
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af pizzamelet. Rul dejen ud til en firkantet pizzabund (ca. 34 x 38 cm). Læg pizzabunden på et stykke bagepapir. Træk dem over på den varme bageplade og bag bunden midt i ovnen, til den er gylden.
Svampeblanding
  • Lad imens olien blive varm i en pande. Steg de robuste svampe (champignon og kejserhat) i ca. 4 min. Tilsæt de lette svampe (bøgehat), hvidløg, timian, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min. Tag svampene op. Kom løg og eddike i panden og damp løgene under omrøring i ca. 2 min. Kom svampene tilbage i panden og varm blandingen godt igennem.
  • Smør pestoen på den varme bund og kom svampeblandingen ovenpå. Fordel først rucola, så hytteost og til sidst nødder på pizzaen. Server straks.
Tip
  • Rist hasselnøddekernerne 4-5 min. i den varme ovn. Gnid skallerne af i et rent viskestykke og hak nødderne.
Energiindhold for hele retten:

9699 kJ / 2318 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 16,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 52,9 % 17 g
Fedt: 30,4 % 4,5 g
Mere inspiration

Her er en opskrift på pesto, hvis du vil lave den selv.

Pesto
45 min
Pesto
(160)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Pizzabund
15 g Gær
2 dl Vand - lillefingervarmt
½ tsk Groft salt
150 g Fuldkornsdurummel (ca. 2½ dl)
200 g Pizzamel (ca. 3½ dl)
Svampeblanding
2 tsk Olivenolie
500 g Blandede svampe i mundrette bidder, fx hvid champignon, markchampignon, kejserhat og bøgehat
1 Stort hakket fed hvidløg
2 spsk Hakket frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Rødløg i halve, tynde skiver (ca. 300 g)
3 spsk Hvid balsamicoeddike
4 spsk Basilikumpesto
50 g Renset rucolasalat
200 g Hytteost
3 spsk Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk