Pizza med pesto, svampe og ristede nødder
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

Pizza med stegte svampe, basilikumpesto og på toppen frisk hytteost. Om du er vegetar eller til kød, så vil du forhåbentlig blive glad af at spise denne lækre pizza.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

Nøglehulsmærket opskrift

Pizza med stegte svampe, basilikumpesto og på toppen frisk hytteost. Om du er vegetar eller til kød, så vil du forhåbentlig blive glad af at spise denne lækre pizza.

Antal portioner

Pizzabund

  • 15 g gær
  • 2 dl vand - lillefingervarmt
  • ½ tsk groft salt
  • 150 g fuldkorns durummel (ca. 2¾ dl)
  • 200 g pizzamel (ca. 3½ dl)

Svampeblanding

  • 2 tsk olivenolie
  • 500 g blandede svampe i mundrette bidder, fx hvid champignon, markchampignon, kejserhat og bøgehat
  • 1 stort hakket fed hvidløg
  • 2 spsk hakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 rødløg i halve, tynde skiver (ca. 300 g)
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af pizzamelet. Rul dejen ud til en firkantet pizzabund (ca. 34 x 38 cm). Læg pizzabunden på et stykke bagepapir. Træk dem over på den varme bageplade og bag bunden midt i ovnen, til den er gylden.

Svampeblanding

Lad imens olien blive varm i en pande. Steg de robuste svampe (champignon og kejserhat) i ca. 4 min. Tilsæt de lette svampe (bøgehat), hvidløg, timian, salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min. Tag svampene op. Kom løg og eddike i panden og damp løgene under omrøring i ca. 2 min. Kom svampene tilbage i panden og varm blandingen godt igennem.

Smør pestoen på den varme bund og kom svampeblandingen ovenpå. Fordel først rucola, så hytteost og til sidst nødder på pizzaen. Server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Rist hasselnøddekernerne 4-5 min. i den varme ovn. Gnid skallerne af i et rent viskestykke og hak nødderne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 30 %
Print