Porretærte med bacon og hytteost

Porretærte med bacon og hytteost

60+ min
En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.
https://www.arla.dk/opskrifter/porretarte-med-bacon-og-hytteost/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Hak havregrynene fint i en foodprocessor, til det ligner groft mel. Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik. Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek. Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand. Brug evt. lidt ekstra vand. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min., så kanten ikke bliver for mørk senere.
Fyld
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog porrer og beder ved kraftig varme i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dampe godt tørre i en sigte.
  • Pisk ægggene sammen i en stor skål og bland dem med hytteost, muskatnød og salt. Vend bacon og de afdryppede grøntsager i hytteostblandingen og fordel i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Tag porretærten ud af formen og server den med bønnesalat.

I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.

Energiindhold for hele retten:

7054 kJ / 1686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

272 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 45,8 % 7,3 g
Fedt: 28,9 % 2,1 g

Ingredienser

Tærtebund
100 g Havregryn (ca. 3 dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
25 g Smør
75 g Hytteost
1 Sammenpisket æg
1-2 spsk vand
Fyld
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
4 Porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
4 Gule beder i små tern
2 Æg
175 g Hytteost
½ tsk Revet muskatnød
½ tsk Groft salt
125 g Kalkunbacon i strimler
Tilbehør
salat af 350 g Dampede grønne bønner og
50 g Finthakket rødløg drysset med salt og peber