Porretærte med bacon og hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Porretærte med bacon og hytteost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

  • 100 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 75 g Cheasy® Hytteost 1,5% Hytteost naturel 1,5%
  • 1 sammenpisket æg
  • 1-2 spsk vand

Fyld

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
  • 4 gule beder i små tern (ca. 300 g)

Tilbehør

  • salat af 350 g dampede grønne bønner og
  • 50 g finthakket rødløg drysset med salt og peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Hak havregrynene fint i en foodprocessor, til det ligner groft mel. Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik. Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek. Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand. Brug evt. lidt ekstra vand. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min., så kanten ikke bliver for mørk senere.

Fyld

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog porrer og beder ved kraftig varme i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dampe godt tørre i en sigte.

Pisk ægggene samme i en stor skål og bland dem med hytteost, muskatnød og salt. Vend bacon og de afdryppede grøntsager i hytteostblandingen og fordel i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Tag porretærten ud af formen og server den med bønnesalat.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag