Porretærte med bacon og hytteost

1 time 10 min
Arbejdstid: 20 min
Porretærte med bacon og hytteost

En dejlig porretærte med bacon og hytteost - og også med gule beder (som kan skiftes ud med kartofler), så I bliver mætte. En tærte med en sprød bund, men uden alt for meget fedt.

Ingredienser

Tærtebund

100 g Havregryn (ca. 2½ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
25 g Smør
75 g Hytteost
1 Sammenpisket æg
1-2 spsk vand

Fyld

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
4 Porrer i tynde skiver (ca. 400 g)
4 Gule beder i små tern
2 Æg
175 g Hytteost
½ tsk Revet muskatnød
½ tsk Groft salt
125 g Kalkunbacon i strimler

Tilbehør

salat af 350 g Dampede grønne bønner og
50 g Finthakket rødløg drysset med salt og peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Hak havregrynene fint i en foodprocessor, til det ligner groft mel.
  • Tilsæt hvedemel og salt og kør et kort øjeblik.
  • Tilsæt smør og hytteost og kør i ca. 5 sek.
  • Hæld dejen i en skål og saml den let med æg og vand. Brug evt. lidt ekstra vand.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) - tryk dejen halvt op ad kanten.
  • Forbag bunden midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. - læg et stykke bagepapir over efter ca. 10 min, så kanten ikke bliver for mørk senere.

Fyld

  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde.
  • Kog porrer og beder ved kraftig varme i ca. 3 min.
  • Lad grøntsagerne dampe godt tørre i en sigte.
  • Pisk ægggene sammen i en stor skål og bland dem med hytteost, muskatnød og salt.
  • Vend bacon og de afdryppede grøntsager i hytteostblandingen og fordel i den forbagte bund.
  • Bag tærten midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag porretærten ud af formen og server den med bønnesalat.

I stedet for gule beder, kan du bruge kartofler.

https://www.arla.dk/opskrifter/porretarte-med-bacon-og-hytteost/