Frokosttærte - Opskrifter - Arla

Frokosttærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Skøn tærte med fyld af gulerødder og porrer.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 spsk friske timianblade
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1½ spsk vand

Gulerods-porrefyld

Pynt:

  • porre i strimler

Tilbehør:

  • tynde skiver spegeskinke

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland mel, timianblade og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen.

Gulerods-porrefyld

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og porre i ca. 3 min. Rør æg og mælk sammen i en skål. Tilsæt ost, salt, peber og de svitsede grøntsager. Fordel fyldet i den forbagte bund. Bag tærten midt i ovnen. Server tærten lun eller kold.

Forbagning

Ca. 18 min. ved 200°.

Bagning

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11730 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: